Kultura

Izašla knjiga o najluđim rock biserima autora Josipa Dujmovića iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GLAZBENA knjižara Rockmark objavila je knjigu 1001 najluđi svjetski i ex-yu rock biser autora Josipa Dujmovića, zbirku najzanimljivijih i najvažnijih kratkih anegdota, rekorda, bizarnosti i kontroverzi iz svijeta glazbe.

Kako se ističe u najavi, riječ je o zabavnoj, neobaveznoj, opuštajućoj i jedinstvenoj knjizi luckastih čuda i biranih sitnica za koju je glazbeni novinar i publicist Josip Dujmović više od desetljeća prikupljao materijal.

Kroz 19 poglavlja na više od 330 stranica, kratke pričice donose sve o raznim bizarnim crticama koje prate glazbenike i njihove uratke te u njoj čitatelji mogu doznati istinite priče iza pojedinih pjesama, pročitati o brojnim rekordima, (ne)zgodama iz života i uživati u slavnim izjavama velikih zvijezda.

Knjiga donosi odgovore o tome kako je Keith Richards pošmrkao svog oca, tko ima najskuplje gitare, koji bend ima čak 15 članova iste obitelji, kako glasi puni naziv najdužeg albuma na svijetu, kako su Lynyrd Skynyrd dobili ime, tko je u jednom danu svirao na tri različita kontinenta, tko je uz pomoć tenka vratio posuđenu gitaru…

Uz pričice sa svjetske scene, posebnost knjige leži u pričama s ex-yu scene: tko je imao prvi CD na domaćem tržištu, a tko prvi dvostruki album; o čemu govori pjesma Balkan Azre, koju je pjesmu Oliver Dragojević snimio s Bijelim Dugmetom…

“1001 biser namijenjen je puno većoj i univerzalnijoj publici, a ne samo ljubiteljima rocka i čak općenito glazbe. Jednostavno, priče su za zabavu, za čuđenje i za prepričavanje u društvu”, kaže Dujmović, a s njim će se složiti i rock glazbenik, diskograf i publicist Siniša Škarica: “Nisam siguran jeste li sve ovo željeli znati, ali sam siguran da ćete čitajući ove retke puno toga saznati i usput se dobro zabaviti, često s osmijehom od uha do uha.”

Knjiga je obogaćena brojnim glazbenim karikaturama autorica i autora iz Zagreba, Splita, Sarajeva, Zenice, Beograda i Skoplja.

Autor: index.hr

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno