Kultura

POZIV STUDENTIMA UNZE: Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivaju se studenti volonteri Univerziteta u Zenici, koji žele biti dio naše velike manifestacije Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta”, steći značajno iskustvo, praktična znanja i vještine, da nam se prijave slanjem maila na [email protected] do 14.6.2022.godine.

Mole se studenti da prilikom prijave navedu ime i prezime, broj telefona i sa kojeg fakulteta dolaze.

Pored praktičnog iskustva i znanja, studenti će dobiti Zahvalnice za svoj volonterski doprinos.

Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta”, koju organizujemo u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici,  održat će se na Velikoj sceni, 18.6.2022. godine s početkom u 12h. Riječ je o velikoj manifestaciji sa 200 učesnika i oko 500 očekivanih gostiju.  Među učesnicima su: djeca uzrasta od 10 mjeseci do 12 godina, roditelji, odgajatelji, stručnjaci, umjetnici i studenti.

Opći cilj nam je poticanje, razvijanje i promoviranje nadarenosti i talenata djece rane, predškolske i školske dobi, te jačanje samopouzdanja djece.

Specifičan cilj ovogodišnje manifestacije jeste jačanje svijesti o važnosti čuvanja planete Zemlje i očuvanja mira u svijetu.

Kroz interkulturalni odgoj u našem vrtiću pripremili smo tradicionalne plesove, horske izvedbe i recitacije sa kojima ćemo publiku povesti na putovanje kroz: Artik, Antartik, Ukrajinu, Irsku, Veliku Britaniju, Njemačku, Tursku, Italiju, Francusku, Japan, Australiju, Kongo, Meksiko, SAD i na kraju našu dragu Bosnu i Hercegovinu. Kao “šlag” na sve ove tačke, horskom pjesmom “Stoljeće ljubavi” šaljemo poruku mira cijelom svijetu. Pored mira u svijetu, potrebno je sačuvati i našu planetu, pa smo kroz ekološki odgoj pripremili pjesmu o zagađenom zraku i autorsku predstavu u kojoj učestvuje preko 20 četvorogodišnjaka o pčelicama za čiji se opstanak borimo.

Ovaj događaj je namijenjen djeci, roditeljima, prosvjetnim radnicima, umjetnicima, studentima, kao i svim građanima koje zanimaju teme dječijeg stvaralaštva, ekologije i promocije mira u svijetu.

S poštovanjem,

Uprava vrtića “Abakus”

Mail za prijavu: [email protected]

(Navesti ime i prezime, broj telefona i fakultet.)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno