Politika

Iz SDA izbačen Fuad Kasumović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz SDA izbačeni članovi koji na izbore izlaze kao nezavisni kandidati – Amra Babić (Visoko), Fuad Kasumović (Zenica) i Sead Džafić (Kalesija), koji su se prijavili kao nezavisni kandidati za predstojeće izbore, prestali su biti članovi SDA

Stranka demokratske akcije podsjeća da je Predsjedništvo SDA na sjednici održanoj 24. juna ove godine donijelo zaključak da članovi SDA koji su se na ovim izborima prijavili kao nezavisni kandidati, po Statutu prestaju biti članovi Stranke.

Predsjedništvo SDA je zatražilo od njihovih matičnih općinskih organizacija da ih brišu iz evidencije članstva SDA. Svi kadrovi Stranke dužni su da poštuju i provode odluke organa SDA.

Kako je Feni potvrđeno u SDA, Amra Babić (Visoko), Fuad Kasumović (Zenica) i Sead Džafić (Kalesija) su se prijavili kao nezavisni kandidati za predstojeće izbore i samim tim su prestali biti članovi SDA.

Također, Općinski odbor SDA Bužim iz svog članstva brisao je Ramiza Kišmetovića, Remziju Pajalića, Admira Begovića, Amira Sijamhodžića, Emira Cinca, Arifa Cinca, Samira Hajrudinovića, Ibrahima Dizdarevića, Bajru Handanovića i Abida Durakovića.

Slobodna Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno