Zabava

Počinje koncertna sezona u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U  sklopu 74. pozorišne i koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a u organizaciji Kamernog simfonijskog orkestra Zenica i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bit će upriličeno otvaranje koncertne sezone. ‘“Koncertno veče“ održat će se u srijedu, 27. septembra 2023. godine sa početkom u 19 sati.

U koncertnoj sezoni 2023/24. godine navršava se trideset i pet godina postojanja i rada Kamernog simfonijskog orkestra Zenica. Nakon tridesetpetogodišnjeg djelovanja i održanih oko 350 koncerata može se reći da je Kamerni simfonijski orkestar postao nezamjenjivi dio cjelokupnog kulturološkog miljea Bosne i Hercegovine. Profesionalni pristup radu i provjereni kvalitet okrunjeni su Plaketom grada Zenice 1995. godine, Nagradom grada Zenice 2006. godine i najnovijim, najvišim priznanjem Plaketom Zeničko-dobojskog kantona za izuzetan doprinos razvoju Zeničko-dobojskog kantona u oblasti kulture, društvenih djelatnosti i umjetnosti.

Koncertnu sezonu 2023/24. otvorit će duo violina „Sa sinfonietta“ – Tamara Arsovski i Alma Dizdar. Na programu su Prokofjev, Rinhold i Peteri. „Koncertno veče“ vodit će glumica iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Lana Zablocki.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM