Ostali sportovi

Intervju sa Mersidom Burekovićem, šefom struke MNK Neimari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dok čekamo novu prvenstvenu utakmicu u nedjelju u našoj Areni „Husejin Smajlović“ (MNK Neimari – MNK Usora, nedjelja u 20 sati, nap.preuzimaća priloga), razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Mersidom Burekovićem.

Cijeli razgovor pročitajte u nastavku:

Prije svega želim da Vam čestitam na vrlo važnoj pobjedi koju ste ostvarili prošli vikend u Žepču, a zatim i da Vas pitam kakav je osjećaj ponovo biti na klupi Neimara, tamo gdje je “sve počelo”?

Hvala na čestitkama. Pobjeda je kako ste i rekli jako bitna jer je Žepče jedna od najboljih ekipa u našoj skupini. Bitna je i iz razloga sto smo se ovom pobjedom pomjerili na drugo mjesto sa zaostatkom od jednog boda za vodećim Futsal Team Tešanj i utakmicom manje. A što se tiče mog povratka na klupu Neimara  drago mi je da sam ponovo tu i sto imam priliku nastaviti tamo gdje smo stali, nakon one prve uspješne sezone i odmah doigravanja, gdje nas je samo jedan gol dijelio od plasmana u premijer futsal ligu.

Kakva je atmosfera u ekipi i da li ste zadovoljni trenutnim stanjem igračkog kadra?

Što se tiče atmosfere u ekipi trenutno je odlična, a ovom pobjedom u Žepču smo je podigli na još veći nivo za razliku od početka sezone gdje smo imali problema sa povredama i nešto manji roster na klupi. U nastavku sezone smo vratili neke igrače koji su bili dio naše ekipe i doveli neka nova pojačanja, a radi se o Amaru Šišiću, Mirzi Sejmenu, Arminu Brljku i Arminu Kapetanu. Također smo pojačani i u stručnom štabu za trenera golmana (Fadila Hodžića) tako da nastavak sezone dočekujemo puno jači pa i brojniji, a sigurno i kvalitetniji.

Kako teku pripreme za narednu utakmicu koja nas očekuje u nedjelju protiv ekipe MNK USORA?

Momci su motivisani, što naš narod kaže “radi se punom parom” i mislim da jedva čekaju utakmicu. Znamo da MNK USORA nije ekipa koju treba potcijeniti bez obzira na rezultat iz prvog dijela sezone kada smo slavili visoku pobjedu u gostima sa 3:10.

Vidjeli smo u prošlom kolu da je ta ista ekipa na domaćem terenu pobijedila prvoplasiranu ekipu Futsal Team Tešanj sa 6:4 tako da u utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno jer nemamo prostora za bilo kakve greške.

Svjesni smo koji je glavni i osnovni cilj Neimara, ali šta je to što možemo očekivati od Neimara u narednim utakmicama kada slijedi zaista grčevita borba za sami vrh tabele, ako znamo da je konkurencija zaista velika i kvalitetna, prvenstveno mislimo na ekipe Tešnja i Željezničara s kojima imate i međuobne duele pred kraj sezone kada će se sve odlučivati?

Naš cilj se nije promijenio i aBd neće sve dok ga ne ispunimo. Ekipu Neimara čeka veliki posao i grčevita borba bez ijedne greške do kraja sezone kako bi osigurali svoje mjesto, učesće u razigravanju za prvaka i ulazak u premijer ligu. Istina da imamo možda i najbolji raspored, jer nam obje ekipe koje su u borbi za prvaka skupine dolaze na domaći teren. Trenutno imamo sve konce u svojim rukama i nadam se aBd da će tako do kraja sezone i ostati.

GRADIMO ZAJEDNO!

MNK Neimari

Foto Z portal



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno