Ostali sportovi

Muzaferija odličnim nastupom završila SP, za pobjednicom zaostala manje od dvije sekunde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija upisala je novi dobar nastup na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu pošto je zauzela 20. mjesto u današnjem spustu.

Muzaferija iza sebe ima odlično Svjetsko prvenstvo. Ispisala je historiju bh. skijanja 15. mjestom u kombinaciji, a onda je zauzela i 25. mjesto u superveleslalomu.

Danas je na rasporedu bila utrka spusta, nakon koje je Elvedina zauzela 20. mjesto. Ono što joj ide u prilog, svakako je mali zaostatak od 1.91 sekunde za pobjednicom, što pokazuje da se radi o sjajnoj vožnji.

Naša skijašica je upisala vrijeme 1:29.94, što potvrđuje da je ove sezone u sjajnoj formi.

A pobjednica i nova prvakinja svijeta je Jasmine Flury iz Švicarske koja je do zlata stigla prilično iznenađujuće. Zabilježila je vrijeme 1:28.03.

Srebro je otišlo u ruke Austrijanke Nine Ortlieb, koja je imala samo četiri stotinke zaostatka za pobjednicom, dok je još jedan podium za Švicarsku donijela bronzana Corinne Suter s 12 stotinki zaostatka.

Pred Muzaferijom je sada povratak u našu zemlju. Tu je očekuje spektakl na Bjelašnici i utrka FIS Evropa kupa, koja se održava na Bjelašnici nakon 10 godina pregovora i kandidature. Utrke će se održati sutra i prekosutra, a domaća javnost velike nade polaže u našu takmičarku koja već godinama osvaja bodove u FIS Evropa kupu.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno