Ostali sportovi

Raspored utakmica i sportskih događaja zeničkih ekipa od subote do ponedjeljka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ove subote do ponedjeljka, 11. do 13.2.2023.godine, zeničke ekipe imaju sljedeće nastupe.

Imamo takmičenja u Superligi u odbojci za žene, grupa Jug (ŽOK Željezara i OK Čelik-R), Prva ženska federalna liga, grupa Sjever (OK „Block Out“), A1 liga u košarci za žene (KŽK Čelik BH Telecom i KK Jumper), Prva futsal liga FBiH, grupa Centar (MNK Neimari), Premijer liga BiH u stonom tenisu (STK Mladost), prijateljska utakmica Grac Austrija – NK Čelik, 4.zimski Kup šampiona 2023 u malom nogometu, koji se održava na Ilidži-Sarajevo…

Donosimo Raspored utakmica zeničkih ekipa do kojeg smo uspjeli doći:

SUBOTA, 11.2.2023.godine:

12 sati, Sarajevo: OK Novi Grad – OK Čelik-R (Superliga za žene, grupa Jug, 13.kolo);

12 sati, Zenica: STK Mladost–STK Bosna Sarajevo (1.kolo drugog dijela lige, sala OŠ „Vladimir Nazor“);

14 sati: Grac Austrija: GAK 1902 – NK Čelik (međunarodna prijateljska utakmica, stadion Gratkorn – generalna proba pred Kup utakmicu BiH protiv Radnika iz Bijeljine, prvoligaša iz RS, koja se igra u nedjelju 19.2. od 16 sati na stadionu Bilino polje);

15 sati, Zenica: STK Mladost–STK Željezničar Sar. (2.kolo drugog dijela lige, sala OŠ „Vladimir Nazor“);

NEDJELJA, 12.2.2023.godine:

15 sati, Zenica: ŽOK Željezara–ŽOK „Breza 1934“ (Superliga za žene, grupa Jug, 13.kolo, Prva gimnazija)

18 sati, Gračanica: ŽOK „Gračanica“ – OK „Block Out“ (Prva ženska federalna liga, gr. Sjever, 11.kolo);

20 sati: Zenica: MNK Neimari –MNK Usora (Prva futsal liga FBiH, grupa Centar, 10.kolo, gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici);

PONEDJELJAK, 13.2.2023.godine:

Sarajevo: ŽKK Impuls – KK Jumper (A1 Liga liga za žene-10.kolo);

Drugi zenički ligaš u A1 ligi za žene, KŽK Čelik BH Telecom, je slobodan u 10.kolu.

NAPOMENA:

Ovog vikenda u Sarajevu, Ilidža, održava se 4.zimski Kup šampiona 2023 u malom nogometu. Na turniru nastupaju i sljedeće ekipe iz Zenice i bliže: NK Fortuna, ŠF Tempo Sport, NK Sporting, ŠF Lavovi Begov Han. Turnir se igra u tri dvorane Arene hotela Hills na Ilidži u samo dva dana vikenda. I ove godine broj od 45 klubova, akademija i škola fudbala, sa svoje 120 prijavljene ekipe u šest starosnih kategorija: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014,2015. godište.

Počinju i dvoranska atletska takmičenja u BiH u Sarajevu i Zenici. Ovog vikenda 11. i 12. februara u Zetri će se održati Prvenstvo Federacije BiH u dvorani za mlađe kategorije. Dana 12. februara, na atletskim poligonima Kamberovića polje biće održano i Prvenstvo Federacije BIH u skokovima za mlađe kategorije. Organizator takmičenja u Zenici biće Atletski klub Zenica. Takmičenje u Zenici počinje u 12 sati u disciplinama  skok u dalj i troskok. Prijavljeno je 50 tamičara i takmičarki iz osam klubova.

Tokom vikenda rukometaši ŠR Čelik junior će učestvovati  na međunarodnom memorijalnom turniru u Mostaru na kojem, osim domaćina Veleža, igraju još  Sloga iz Gornjeg Vakufa i Opuzen iz Hrvatske.

Biće to i posljednje kontrolne utakmice pred nastavak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, grupa Sjever, koje startuje 18. ili 19.februara 2023.godine.

E.Imamović

Foto iz klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno