Sudske klupe

Inspektori u Zenici locirali “sumnjivu” osobu, slijedi protjerivanje iz BiH

Inspektori u Zenici locirali “sumnjivu” osobu, slijedi protjerivanje iz BiH – Služba za poslove sa strancima u srijedu je, u saradnji i koordinaciji aktivnosti s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, locirala sigurnosno interesantno lice inicijala J. Dj., državljanin Makedonije.

Inspektori za strance su ovu osobu locirali na području Zenice, a dovodi se u vezu sa kriminalnim aktivnostima i predstavlja prijetnju sigurnosti BiH.

Stranom državljaninu J. Dj. je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na period od četiri godine, istom je određena mjera nadzora smještajem u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, te će se preduzeti dalje mjere sa ciljem njegovog udaljenja iz Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima će se i dalje, u saradnji sa partnerskim agencijama, odlučno suprotstavljati sigurnosnim izazovima i prijetnjama, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćili su iz Službe.

Izvor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem