Sudske klupe

Potvrđene optužnice protiv dvojice članova ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potvrđene optužnice protiv dvojice članova ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK iz Zenice – Kantonalno tužilaštvo ZDK dana 25.06.2019.godine podiglo je optužnicu protiv Šarić Nermina zbog produženog krivicnog djela primanje dara i drugih oblika koristi iz clana 380. stav 1. KZ F BiH u vezi sa clanom 55. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 01.07.2019. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Opcinskog suda u Tešnju. Optužnicom se navedenom licu stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti.

Optužnica u prilogu-KLIKNI OVDJE!

Kantonalno tužilaštvo ZDK dana 10.06.2019.godine podiglo je optužnicu protiv Kovač Sulejmana zbog produženog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 14.06.2019. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Opcinskog suda u Tešnju.

Optužnicom se navedenom licu stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti.

Optužnica u prilogu-KLIKNI OVDJE!

*Informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivična djela, podrazumjeva presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno