Ljudi

In memoriam: Murat Šarkinović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovih dana nas je od posljedica Covid 19 napustio dugogodišnji takmičar aero kluba Zenica član modelarske sekcije Murat Šarkinović, čovjek kojeg  su krasile ljudske vrline poštenje, skomnost i čestitost. Murat je po završetku elektrotehničkog fakulteta u Skoplju, kao stipendista Željezare “Zenica” došao u Zenicu 1977. godine.

Odmah po dolasku uključio se u rad zeničkog aero zeničkog aero kluba. Zenica ga je očarala svojom atmosferom i svojim duhom, tako da je u Zenici osnovao porodicu i ostao sve do svoje smrti. Svojim radom u Aero klubu je dao veliki doprinos razvoju kako modelarskih tehNika tako i takmičarskih vještina. U toku svog djelovanja u klubu pored takmičarskih djelatnosti bavio se i radom sa mladima tako da je odgojio je više generacija mladih koji su pored sporstkih rezultata posTali dobri radnici, doktori, inženjeri, korisni članovi društva. Bio je osvajač mnogih takmičenja od međunarodnih i državnih prvenstava do klubskih.  Njegovim odlaskom će ostati velika praznina u Aero klubu.

Faik Čičak



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno