Ljudi

VIDEO: Bošnjački dijalozi – Amir Ismić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Muzeja Grada Zenica snimljena druga u nizu dijaloških emisija pod nazivom “Bošnjački dijalozi”, a u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, Gradsko društvo Zenica.

Naš drugi gost bio je uvaženi gospodin Dr. Amir Ismić, rođen 1973. g. u Zenici. 1992. g. prijavljuje se kao dobrovoljac diverzant a tokom 1993. g. teško je ranjen i pritom je izgubio desnu ruku i oko.   Za ispoljenu hrabrost i doprinos u odbrani od agresije odlikovan je najvećim ratnim priznanjem značkom Zlatni  ljiljan.  Nakon agresije kao 100% RVI upisuje Fakultet političkih nauka u Sarajevu kojeg  2002. g. uspješno završava, a na Filozofskom fakultetu u Tuzli 2014. g. stiče zvanje magistra historijskih nauka sa prosječnom ocjenom 9.00.  2019. godine uspješno je odbranio doktorsku  disertaciju i time  stekao zvanje doktorira historijskih nauka.  Dugi niz godina aktivan je u nevladinom sektoru:  Igrač je i član uprave Kluba sjedeće odbojke  Zenica ’92”,  Prvi predsjednik Skupštine i član Saveza slijepih  boraca ZDK, te  Osnivač i predsjednik je udruženja “Klub paraolimpijskih sportova Baton“ Zenica, laureata  nagrade grada Zenice  za 2018. g. Važno je naglasiti da su u pripremi i realizaciji emisije učestvovali studenti Pravnog, Filozofskog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta  u Zenici.

O čemu su to razgovarali gospodin Spahić i mladi iz Zenice uskoro pogledajte u drugoj emisiji “Bosnjački dijalozi”. Ovom prilikom upućujemo posebnu zahvalnost našem gostu. Cijenjene građane Zenice kao i šire pozivamo da prate novi projekat i svojim dobronamjernim sugestijama budu faktor razvoja nove ideje BZK “Preporod” u Zenici.

BZK Preporod Zenica (video+foto: Bilal Isaković)

 

Napomena: Emisija je snimljena uz poštivanje svih epidemioloških mjera



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno