Info

Imamo najslabiju povezanost aerodroma u Evropi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Imamo najslabiju povezanost aerodroma u Evropi – Aerodromi u zemljama bivše Jugoslavije nude manje konekcija putnicima, i direktnih i indirektnih, u poređenju sa svojim evropskim konkurentima, pokazuju podaci iz izvještaja Međunarodnog aerodromskog savjeta (ACI) koji prenosi portal Ex-Yu aviation news.

Prema podacima ACI, najslabiju aerodromsku povezanost na kontinentu, od 43 države ima Bosna i Hercegovina a slijedi je Severna Makedonija.

Srbija je druga na listi zemalja bivše Jugoslavije a na 28. mjestu u Evropi, dok je Hrvatska ispred nje na 22. poziciji.

Španija ima najviši nivo aerodromske povezanosti u Evropi, a za njom slijede Njemačka, Velika Britanija, Francuska i Turska.

Inače, povezanost je metrika po kojoj aerodromi žive – što je aerodrom više povezan sa širim svijetom, to je atraktivniji za njegove korisnike i veća je vrijednost koju pruža zajednici i lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj ekonomiji kojoj služi. Izvještaj iz 2019. godine razmatra ukupnu evropsku povezanost aerodroma (direktnu i indirektnu), daljnju povezanost sa Evropom i povezivanje čvorišta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno