Biznis

IK banka Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na osnovu Zakona o preuzimanju dioničkih društava i Rješenja o odobrenju Tender ponude od strane Komisije za vrijednosne papire FBiH, ASA Finance d.d. Sarajevo objavio je tender ponudu za kupovinu dionica Investiciono-komercijalna banka d.d. Zenica.

Temeljni kapital emitenta iznosi 46.390.100,00 KM.

Ponuđač je vlasnik 26.550 redovitih dionica Emitenta, što predstavlja 5.7% od ukupnog broja emitiranih dionica . Povezana lica su ZIF Prevent Invest d.d. Sarajevo i Moja Banka d.d. Sarajevo, koja ne sudjeluju u tender ponudi i vlasnici su 13.9 % od ukupnog broja emitiranih dionica, što predstavlja 1.7% od ukupnog broja emitiranih dionica.

Dakle, tender ponuda se odnosi na preostalih 364.696 slobodno prenosivih redovnih dionica emitenta Investiciono-komercijalne Banke, odnosno 78,6% dionica koje nisu u vlasništvu “ASA Finance” i povezanih lica iz “ASA Prevent” grupacije.

Ponuđena cijena po dionici je 59 KM, što je 59% od nominalne vrijednosti. Trenutna tržišna cijena dionice IK banke na Sarajevskoj berzi je 56.54 KM.

Kupovinu dionica ASA Finance će finansirati vlastitim sredstvima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno