Zenica

I Nemila ostala bez grijanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog kvara u Toplani na biomasu zeničkom naselju Nemila, koja je s radom počela u oktobru 2013., tokom vikenda grijanje nije imalo cijelo ovo naselje, odnosno stotinjak kuća i javnih ustanova priključenih na daljinski sistem grijanja. Zbog toga su i u centralnom objektu Osnovne škole “Ćamil Sijarić”, koju pohađa 817, a sa područnim i 1437 djece, danas prvi put u toku školske godine bili skraćeni časovi.    

– Učionice su se ishladile i bili smo prisiljeni skratiti časove na pola sata. Imamo čvrsto obećanje da će kvar biti saniran do večeras, ali ako ne bude i sutra će biti skraćeni časovi, a u krajnjem i potpuno prekinuti nastavu- kaže direktor Elvedin Hasanbašić, koji dodaje da jučer nikako nisu grijali školske prostore. Za ponovno pokretanje školske kotlovnice, treba vrijeme i njena manja sanacija. Od petka je i u samom gradi na snazi reducirana isporuka toplote zbog novog kvara u “ArcelorMittalu”, koji još nije saniran.

– Nemam potpunu informaciju, ali imam informaciju da su i neke škole u gradu skartile časove. Svi se pridržavaju uputstva Ministarstva obrazovanja da od slučaja do slučaja direktori procijene stanje i reaguju- kaže Hasanbašić, koji je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Zenica.  (Avaz)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno