Zenica

Udruženje građana za borbu protiv šećerne bolesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti „ZENICA“ iz Zenice
Osim gostiju iz Zavoda za javno zdravstvo ZDK, Doma zdravlja Zenica, predstavnika Grada Zenica, predstavnika Kantonalne Bolnice Zenica i medija, bilo prisutno preko trideset delegata koji su učestvovali u radu Skupštine. Pored usvojenog Dnevnog reda sve tačke koje su predviđene istim, usvojene su jednoglasno. Tako da su izvještaji i završni računi za periode 2012,2013 i 2014.godine, novi članovi Upravnog odbora, gdje je jedan član preminuo, pja je jkooptiran, predložen u usvojen novi član Upravnog odbora, a peti član je iz reda roditelja djece koja su oboljela od šećerne bolesti, usvojeni od strane Skupštine udruženja.
Također, donesene su i slijedeće odluke: da se izdaju javna priznanja, odnosno zahvalnice za osobe koje su doprinjele dobrom radu udruženja (doktori i nekim članovima udruženja) za proteklo vrijeme ; odluka da se traži od Ministarstva zdravstva ZDK da djeca dijabetičari imaju pravo na ugradnju inzulinske pumpe, jedno djete jedanput godišnje; donešena je odluka da se prema institucijama vlasti u Gradu Zenica i Zeničko-dobojskom kantonu uputi na znanje, trenutna situacija u kojoj se nalaze dijabetičari u našem gradu i da se poduzmu adekvatne mjere oko iznalaženja problema vezanog za dobijanje trakica i aparata za mjerenje šećera u krvi i ako se ne uvaže zahtjevi oboljelih, da se ponovo pokrenu protesti ,da bi dijabetičari ostvarili svoje Zakononsko pravo,a koje neko diskriminira, a to je pravo na trakice i aparate; svi zaključci koji su doneseni na Prvom kongresu osoba sa dijabetesom u BiH sa međunarodnim učešćem, koji se održao u Zenici od 14. do 16.novembra 2014.godine su obavezujući i trebaju hitno da budu upućeni na razmatranje i usvajanje prema onima koji donose odluke o bolesnim osobama, jer situacija sa dijabetičarima je u veoma kritičnom stanju u našem gradu i ZDK i dijabetes je postao JAVNO ZDRAVSTVENI PROBLEM , što je među ostalim i zaključak Kongresa.

PRESS SLUŽBA
Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti „ ZENICA „ iz Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno