Kultura

Hor ilahija “Bedr” planira snimiti svoj prvi album

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hor ilahija “Bedr” planira snimiti svoj prvi album – Hor “Bedr” jedan je od najaktivnijih sastava iz Zenice koji izvodi islamsku duhovnu muziku. Više od pet godina postojanja, Bedr njeguje i afirmiše duhovnu muziku, te su izgradili značajno iskustvo u izvođenju ilahija i kasida.

Nastupali su na brojnim festivalima te drugim manifestacijama širom Bosne i Hercegovine, a dovoljno govori činjenica da njihove ilahije izvode i drugi sastavi sličnog žanra muzike. U posljednje tri godine najčešće primaju pozive za izvođenje samostalnih koncerata, a bilježe i značajan broj humanitarnih nastupa čemu pridaju posebnu pažnju.

Izvođačke probe održavaju u prostorijama BZK “Preporod” Zenica čiji su kolektivni član, a do sada su snimili četiri kompozicije, od kojih su tri zvanično objavljene. Cilj im je da do idućeg mjeseca Ramazana 2018.godine objave svoj prvi album, te mole sve privredne subjekte ili pojedince koji žele da pomognu u afirmaciji i očuvanju kulturne baštine da svojom donacijom ili sponzorstvom budu dio nastanka prvog albuma ilahija i kasida ovog hora, a kontaktirati ih možete na br.tel: 061 711 112.

Ilahiju “Jedan Ti si Milostivi” predvodi solista hora Bedr Harun Sivac, a lahiju “Amin Ya Rabbi” izvode sa Zeničaninom Smajlović Afanom, dok treću objavljenu ilahiju “Dun’ja ovaj sokak je” izvode u duetu sa Zeničankom Hatidžom Sivac, koja trenutno živi u Sjedinjenim američkim državama. Ilahije su snimljene u saradnji sa produkcijama “Ruvexmusic” i “N produkcijom”.

Trenutni sastav broji 10 članova sa dvojicom gitarista i perkusionistom, a u narednih mjesec dana namjera im je da snimaju prvi video spot za ilahiju “Dun’ja ovaj sokak je”.

Ilahija “Dun’ja ovaj sokak je”

Ilahija “Jedan Ti si Milostivi”

Ilahija “Amin Ya Rabbi”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno