Nogomet

Nogometašice Čelika deklasirale Mladost u Nević Polju sa 9:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometašice Čelika deklasirale Mladost u Nević Polju sa 9:2 – Uokviru 10. kola (treće kolo proljetnog dijela prvenstva) u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, u kojoj nastupa i ženski nogometni klub Čelik iz Zenice, danas su u Nević Polju na stadionu „Mladost“ igrali ŽNK Mladost i ŽNK Čelik iz Zenice. Visoku gostujuću pobjedu ostvarile su Zeničanke.

 Rezultat: ŽNK Mladost – ŽNK Čelik 2:9 (2:5)

Strijelci: Lara Ganić (4x), Azra Goga (3x), te Muamera Pezer i Kanita Devoli po jedan za Čelik), a za Mladost Ermina Abdaković (2x); Gledalaca oko 10.

Sastav ŽNK Čelik: Sedina Begović-Mujčinović, Melisa Kakša (od 70.Emra Porča), Lara Ganić (kapiten), Nejra Halać (od 23.Azra Goga), Kanita Devoli, Sajra Kulalić, Berina Kobilica, Nedžla Međuseljac, Muamera Pezer, Marija Udovičić, Farah Kevilj (od 74.Amila Ahmetspahić); Još na klupi Selma Alispahić–Predstavnik kluba Vahida Mujčinović;

Nogometašice Čelika ostvarile su ubjedljivu gostujuću pobjedu  nad ekipom Mladost u Nević Polju.

Nakon prvog poluvremena bilo je 2:5, a u drugom poluvremenu Zeničanke su postigle još četiri gola, ne primivši nijedan. Razlika u kvalitetu bila je očita i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

U narednom 11.kolu Čelik je domaćin ekipi Fortune iz Živinica u derbiju sezone (jesenas u Živinicama bilo je 1:0 za Fortunu).

Nogometašice ŽNK Čelik, nakon prve dvije sezone provedenih u Premijer ligi BiH, drugu sezonu uzastopno nastupaju u Prvoj ženskoj ligi FBiH.

Na tabeli vodi ekipa Fortune iz Živinica sa 28 bodova (9 pobjeda i1 remi), drugi i treći su Čelik i Široki Brijeg sa 21 bod, s tim da Čelik ima utakmicu manje iz 9.kola (zakazana za 03.maj Čelik-Željezničar 2011 Bos.Krupa).

Na začelju je Mostar sa jednim bodom, koji je senzacionalno „otkinuo“ bod od vodeće Fortune u 9.kolu, predzadnja je Mladost iz Nević Polja sa 8 bodova.

Čestitke nogometašicama Čelika na ovoj visokoj gostujućoj pobjedi i od sportske redakcije Zenicabloga.

Rezultati 10.kola:

Mladost NP – Čelik 2:9

Fortuna – Čapljina 16:2

Željezničar 2011 –Široki Brijeg 1:2

Sloboda – Mostar (igraju 02.maja 2017.)

E.Imamović

Foto ŽNK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno