Info

Hippo 2015. takmičenje iz engleskog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GLOBAL INPUT – LCCI IQ Reps za Balkan organizuju Treće međunarodno takmičenje iz engleskog jezika HIPPO 2015, koje je održano ove godine u Italiji. Takmičenje je bilo otvoreno za sve učenike između 10 i 19 godina i sve škole iz škola u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Makedoniji, Crnoj Gori , Srbiji i Sloveniji. Učenici koji su željeli da da učestvuju u takmičenju mogli su se prijaviti samostalno ili preko škole. Hippo međunarodno takmičenje iz engleskog jezika ove godine je organizovano treći put, sa do sada najvećim brojem osnovnih, srednjih i privatnih škola iz svih osam zemalja učesnica.

Hippo je takmičenje koje opstaje upravo zahvaljujući volonterskom radu, što samih organizatora, tako i ogromnog broja profesora iz škola učesnica takmičenja bez čije pomoći ovog takmičenja ne bi bilo. Global Input i Global Hippo asocijacije su se se zahvallile stotinama škola i hiljadama profesora iz zemalja učesnica koji su svojim nesebičnim radom omogućili da ovo u Evropi jedinstveno takmičenje napreduje iz godine u godinu.

Ipak najveće im je zadovoljstvo to što je takmičenje privuklo i spojilo ogroman broj đaka koji se upravo preko Hippo takmičenja upoznaju sa konceptom polaganja međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika. Zahvaljujući međunarodno priznatom odboru EDI Pearson za engleski jezik, Hippo takmičenje ima pravo da koristi original komponente međunarodno priznatih ispita Reading i Listening za prelimnarnu rundu takmičenja. Svi ti ispiti po završetku takmičenja ostaju školama na korišćenje te svi profesori imaju pravo da ih koriste u nastavi.

Posebno ogromno hvala Hippo je uputio SWAN institutu iz Dublina (Irska) koji donira boravak pobjednika Hippo finala u Velikoj Britaniji (London). Kako je za Zenicablog potvrdio bh. koordinator Dženis Imširović, ove godine je našu državu predstavljalo šest takmičara, a svi takmičari su se nadmetali u pet kategorija, ( HIPPO 1-5).

– Mladi Bosanci su osvojili dvije nagrade, na HIPPO 2, Hana Arslanagić iz Sarajeva je osvojila drugo mjesto, a na HIPPO 5 Dženeta Šišić je osvojila prvo mjesto i tako osvojila dvije sedmice nagradnog kursa. Od deset šampionskih i vicešmpionskih mjesta osvojili smo dva. Boravak u Italiji smo iskoristili da razgovaramo sa Daniele Piacenti, izvršnim menadžerom o razvoju saradnje i širenju mreže centara u BiH, kazao nam je Imširović.

Više na

Posted by Zenicablog on 12. Maj 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno