Info

Krajem juna niže cijene roaminga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sporazum o snižavanju cijena roaminga između BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj juna, saopćeno je iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena rominga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta. “Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju”, naveli su iz Ministarstva.

U saopštenju se precizira da bi prvo sniženje cijena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i traje godinu. “Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine”, rekli su iz crnogorskog Ministarstva. Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno