Ljudi

Haris Pojskić: Uspješni Zeničanin u FIBI, ugledni profesor u Švedskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Haris Pojskić: Uspješni Zeničanin u FIBI, ugledni profesor u Švedskoj – Rođeni Zeničanin prof. dr Haris Pojskić, s pravom se može reći da je ambasador Bosne i Hercegovine.

Priznati  profesor je na nekoliko predmeta na poznatom švedskom Linnaeus Univerzitet u Växjöu. Voditelj je II ciklusa, jedan od najboljih naučnika iz oblasti sporta. Također vodi i košarkašku sekciju Linnaeus Univerziteta

Priznanje za svoj rad dobio je i u FIBA-i, gdje vodi brigu o fizičkoj spremi sudija za Evropska i Svjetska prvenstva.

Pojskić je svoju naučnu karijeru počeo na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, gdje stekao diplomu i naučno se usavršavao. Brojni su naučni radovi pod autorstvom Pojskića. Na seminarima širom Evrope održava predavanja iz oblasti sporta.

Svoje znanje usavršavao je u Americi, gdje bio stipendista. Poznati švedski univerzitet bio je izuzetno zainteresovan za Zeničanina. On se i pored drugih unverziteta koji su ga pozivali, odlučio svoj naučni rad nastaviti i svoje znanje prenositi na Linnaeus Univerzitetu.

Haris Pojskić je bio profesionalni igrač Čelika, debitovao je za prvi tim kao 16-godišnjak, igrao je za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Nastavkom školovanja u Tuzli nastupao je za Zmaj od Bosne. Kao trener vodio je KK Student, uveo u bh. elitu, gdje također vodio tuzlanski tim. Također bio je angažovan i u tuzlanskoj školi sporta Twisters.

N.S.

basket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno