Ljudi

Zeničanin, humanista, veliki borac za Zenicu i BiH: Fadil Čenda – čovjek velikog srca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin, humanista, veliki borac za Zenicu i BiH: Fadil Čenda – čovjek velikog srca – Zeničanin, humanista, veliki borac za Zenicu i  Bosnu i Hercegovinu.

Delegacija najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Gradu Kluba  sjedeće odbojke  „Zenica 92“, imala  je  posebnu  čast i privilegiju da ugosti i uruči zahvalnicu velikom čovjeku, zeničaninu i humanisti Fadilu  Čendi.

Naš Fadil je neumorni borac za Zenicu i  Bosnu i Hercegovinu tokom najtežeg perioda u  novijoj povijesti naše Domovine od 1992-1995. godine, ali i sve ove  godine poslije.

Radi  se o čovjeku  koji od  ratne  1992. godine redovno dolazio u  svoj grad i  dopremao  humanitarnu pomoć kome je  bila najpotrebnija, a njegova porodica je  nesebično dala  sve  što imala kako bi pomogla  ljudima u  nevolji.

Lično smo  se tokom posjeta uvjerili da je Fadilov ugostiteljski objekat Hamburgu svo vrijeme rata širom otvorio vrata i pomagao svim prognanicima  iz Bosne i Hercegovine.

Prisjećamo se da prijateljstvo sa  Klubom sjedeće odbojke „Zenica 92“ započelo davne 1996. godine po preporuci  načelnika Zenice gospodina  Besima  Spahića i molbi da se pošalju garancije, pozivnice i ukaže gostoprimstvo na Werner -Siemensom kupu u sjedeće odbojke u Hamburgu.

Zeničani  su osvjetlali obraz osvojivši  prvo mjesto na  turniru, a prijateljstvo i gostoprimstvo potrajalo je sve do  2004.godine.

Danas dvadesetak  godina  poslije, najiskrenije  od srca želimo našem Fadilu Čendi ponovo pružiti ruku i zahvaliti se za sve što je pružio našem sportskom kolektivu, Gradu Zenici i našoj Domovini Bosni i Hercegovinu, uz poruku  “Ko nije zahvalan ljudima, nije zahvalan ni Bogu”

Porodico Čenda, hvala  Vam.

Član uprave Kluba  sjedeće odbojke „Zenica 92“

dr.sc. Amir Ismić, prof



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno