Nogomet

Haris Dilaver potpisao za NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u prostorijama NK Čelik ugovor sa Čelikom potpisao Haris Dilaver, bivši nogometaš Čelika, Viteza, Mladosti DK i grčkog Superligaša Plataniasa.
Ovaj 26-godišnji napadač je nedavno raskinuo ugovor sa Plataniasom, a ovo će mu ujedno biti i povratak na Bilino polje gdje je započeo svoju karijeru. Dilaver je sa Čelikom potpisao ugovor do kraja sezone, a ne treba napominjati da će njegovim angažmanom crno-crveni imati mnogo veće šanse u borbi za opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.
Nakon potpisivanja ugovora u Press salonu Čelika prisutnim su se obratili Selvedin Šatorović, predsjednik NK Čelik i Haris Dilaver, pojačanje Čelika u proljetnoj sezoni.
Predsjednik Šatorović ističe vrlo korektan stav Harisa Dilavera prema Čeliku koji je rekao da će prihvatiti sve uslove koje mu klub ponudi. Uslove kluba prvi je prihvatio i Aldin Džidić, ali njegovi papiri još uvijek nisu riješeni.
Šatorović je tokom današnje press konferencije također rekao da je klub ponudio Mahiru Kariću modus rješenja problema, ali je Karić to odbio.
-Mahir je odbio naš modus rješenja problema i obećao da će sam pronaći rješenje problema. Karić to nije uspio i žao nam je što na njega nećemo moći računati u nastavku sezone. Sa ovom ekipom i pojačanjima pitanje opstanka u Premier ligi uopće nije upitno. Zahvaljujem se Gradonačelniku i svim ljudima koji su stali uz Čelik-, kazao je pored ostalog Šatorović.
Dilaver će se priključiti pripremama sutra, dok odradi neke privatne obaveze. U toku današnjeg dana biće poznat i status Adnana Zahirovića na čiji odgovor uprava čeka do večeras.
Inače,  Dilaver je došao pozdraviti igrače prije odlaska, nakon što se dogovorio sa Upravom kluba, što je dodatno popravilo atmosferu kod igrača.

Dilaver je rekao da je u Čeliku počeo svoje korake i izrazio je zadovoljstvo povratkom navijača na tribine.
-Osjećaj je neopisiv. Imao sam i bolje finansijske ponude, ali sam prihvatio ponudu predsjednika. Kao mali sam dolazio na tribine kako bih ponekad i čuo navijanje Robijaša, a ne samo da gledam utakmicu.
Na početku nastavka prvenstva, 25. februara, imamo kvalitetnog protivnika, Zrinjski, koji samim imenom i liderskom pozicijom na tabeli Premijer lige, donosi veliku euforiju koja već vlada u Zenici. Povratkom navijača i ispunjenim tribinama na proljeće vjerujem u opstanak. Moj prvi boravak u seniorskoj ekipi nije bio toliko upečatljiv, ali nadam se da ću ovoga puta pomoći svojim igrama i golovima da opravdam povjerenje ljudi u klubu, navijača, te da svi zajedno ostvarimo naš cilj-,  kazao je Haris Dilaver na dašnjem pressu.
Haris Dilaver se posebno istakao prošle sezone u dresu tima Mladosti iz Doboja kod Kaknja kada je bio u samom vrhu liste strijelaca, čime je sebi osigurao prvi inostrani transfer.
Haris Dilaver –karijera:

Years Team Apps (Gls)
2008.–2012. Čelik Zenica 45 (2)
2012.–2014. NK Vitez 47 (13)
2014.–2016. Mladost Doboj 58 (20)
2016.god. Platanias 3 (0

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno