Nogomet

FOTO: NK Čelik otputovao na zimske pripreme u Međugorje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik otputovao na zimske pripreme u Međugorje – Danas, 02.februara 2017.godine, nogometaši Čelika otputovali su u Međugorje na desetodnevne zimske pripreme pred nastavak sezone 2016/2017, prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige.
Šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović i njegovi saradnici Izudin Kamberović, pomoćni trener,  Almir Tolja, trener golmana, fizioterapeut Albin Mašić, na put su poveli 25 nogometaša.
Igrači koji idu na pripreme:

Branislav Ružić (golman), Ratko Dujković (golman), Semir Bukvić (golman), Emir Jusić, Vernes Islamagić, Anes Duraković, Bojan Regoje, Dino Jurković, Safet Šivšić, Senad Husić, Eldin Mašić, Enis Sadiković, Duško Sakan, Semir Pezer, Aldin Šišić, Haris Hećo, Fenan Salčinović, Armin Duvnjak, Anes Haurdić, Danijal Brković, Tarik Adilović, Joco Stokić i Hanan Adilović. Sa ekipom putuje i Aldin Džidić, ali njegovi papiri još nisu riješeni.
Na pripreme neće odmah ići Ante Hrkać i Jasmin Smriko, koji će trenirati u Zenici, te će se ekipi priključiti u Međugorju kada budu dovoljno spremni.
Selekcijom igrača, viškom u igračkom kadru su proglašeni Aid Vehabović (golman), Goran Popović, Dženis Huseinspahić i Almir Pliska, te šef stručnog štaba više ne računa na njihove usluge. Golman Aid Vehabović će biti upućen na posudbu u FK Rudar Zenica u Drugoj ligi FBiH – Centar, dok će preostala trojica igrača biti slobodna da pređu u novi klub bez odštete ili sporazumno raskinu ugovor, objavili su u NK Čelik.

-Status četiri značajna pojačanja, koja su ponikla u našem klubu, je još uvijek neizvjestan s obzirom da Aldin Đidić i Mahir Karić još nisu razriješili svoj status u FK Sloboda Tuzla a Adnan Zahirović i Haris Dilaver nisu donijeli konačnu odluku da li će se pridružiti našem klubu nakon ponuđenih ugovora. Nadamo se da će kod njih presuditi ljubav prema klubu gdje su i počeli graditi svoje uspješne karijere i koji im je ponudio ugovore u okviru svojih mogućnosti, te se svakako nadamo da će prihvatiti ponude koje im je naš klub uputio znajući da su mu pomogli kada mu je bilo najteže. Ukoliko bi se ovi igrači priključili našem klubu, mjesto u ekipi bi izgubili igrači koji su najmanje zadovoljili na pripremama i na taj način bi se klupski izdaci na plate igrača održali na racionalnom nivou, kažu u Čeliku.

Čelik ostaje u Međugorju 10-ak dana gdje je planirano i odigravanje 3-4 utakmice, a protivnici će biti poznati narednih dana.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno