Zenica

GV Zenica: JP Parking Servis će naplaćivati parking u krugu Bolnice, biće izgrađeni dodatni parkinzi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na 42. sjednici Gradskog vijeća u velikoj sali Grada Zenica kao dopuna dnevnog reda, a na prijedlog gradonačelnika Fuada Kasumovića, stavljena je tačka “O povjeravanju parking prostora u krugu KBZ Zenica na upravljanje, korištenje, unapređenje i održavanje JP “Parking servis” d.o.o. Zenica”.

Nakon najavljivanja gradonačelnika Kasumovića da će graditi parking u krugu Kantonalne bolnice Zenica, na današnjoj sjednici Kasumović je Gradskom vijeću na glasanje dostavio Odluku kojom će se parking prostor u krugu KBZ dati na upravljanje, korištenje, unapređenje i održavanje gradskom Javnom preduzeću.

Ovom Odlukom Grad Zenica povjerava JP “Parking servis” d.o.o. Zenica zemljište za parking prostor u krugu KBZ Zenica, na parceli označenoj kao k.č. 78/1, KO Zenica II, na upravljanje, korištenje, uređenje i održavanje, bez naknade.

Kako se navodi, u cilju efikasne organizacije stacionarnog saobraćaja unutar kompleksa KBZ Zenica, rješavanja saobraćajnih zastoja i gužvi na ulazu u KBZ Zenica i na saobraćajnicama unutar kompleksa KBZ Zenica, JP “Parking servis” d.o.o. Zenica će preuzeti u posjed, na upravljanje, korištenje, uređenje i održavanje zemljište iz člana 1. ove Odluke. Postojeći parking prostori koji će biti korišteni za parkiranje uposlenika KBZ Zenica, a na dijelu preuzetog zemljišta će biti izgrađen dodatni parking prostor za pacijente/korisnike usluga KBZ Zenica.

Organizacija saobraćaja unutar kompleksa KBZ Zenica, lokacija i način korištenja postojećih parkinga, kao i novog parkinga za pacijente/korisnike KBZ Zenica koji će biti izgrađen, te cijene usluga je prema dostupnim dokumentima obrađena u Elaboratu uređenja saobraćaja u krugu Kantonalne bolnice Zenica, koji je sastavni dio ove Odluke, a nosilac svih aktivnosti na realizaciji Projekta je JP “Parking servis” d.o.o. Zenica.

JP “Parking servis” d.o.o. Zenica obavezuje se da upravljanje, korištenje i održavanje parking prostora u sklopu kompleksa KBZ Zenica obavlja s pažnjom dobrog domaćina.

Sva pitanja vezana za finansiranje projekta sanacije postojećih, te izgradnju novih parking prostora, izradu neophodne tehničke dokumentacije, izvođenje radova na uređenju postojećih i izgradnji novih parking prostora, nadzor nad izgradnjom, upravljanjem i održavanjem, biće definisana posebnim sporazumom između Grada Zenica i JP “Parking servis” d.o.o. Zenica, a na osnovu ove Odluke.

Cjenovnik i projekcija prihoda

Naplata parkiranja na novom parkingu vršit će se po trenutno važećem cjenovniku i ista će iznosi 0,5 KM/h, odnosno 2 KM/dan. Naplata parkiranja unutar KBZ će se vršiti na mjesečnom nivou po cijeni od 23,40 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno