Zenica

FOTO: Osamnaesti Memorijalni noćni pohod “Salih Gafić – Gafa”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorska služba spašavanja Stanica Zenica organizovala je 18. Memorijalni noćni pohod “Salih Gafić Gafa” u čast dugogodišnjeg člana, instruktora, ali i osnivača Stanice Zenica Saliha Gafića Gafe.

Pohod je obuhvatio noćno pješačenje od Sebuja, preko Bistrovca i Rogatke do planinarskog doma na Pepelarima, tradicionalno na pauzu na Bistrovcu učesnici su dočekani toplim čajem i večerom na planinarskom domu na Pepelarima, naposljetku svim učesnicima su dodijeljene zahvalnice za učešće.

Više od 30 učesnika iz različitih gradova BiH okupilo se na platou kod autobuske stanice u Zenici i krenulo lokalnom autobuskom linijom do početne tačke pješačenja Sebuja, lokalitet Sastavci.

Načelnik GSS Stanice Zenica Kenan Hrustanović, članovi i spasioci Munever Agahodžić i Sanjin Smriko obratili su se prisutnim prigodnim riječima i prisjetili se Saliha Gafića, ove godine kolonu učesnika je predvodio Munever.

Aktivnost je podržana kroz projekt “Sigurnost pri aktivnostima mladih u prirodi uz GSS stanica Zenica”, a finsirana od strane Gradske uprave Zenica i Službe za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti. Zahvaljujemo se svim učesnicima na učešću i podršci realizacije pohoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno