Zenica

Grijanje u stanovima Zeničana (ni)je slabije, iz JP Grijanje kažu da im se ne isporučuju traženi megavati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više građana, iz različitih dijelova Zenice, jučer i danas je kontaktiralo redakciju Zenicabloga, sa upitima da li imamo informaciju da li je došlo do kvara na daljinskom sistemu centralnog grijanja u Gradu Zenica. Obzirom da su jučer (četvrtak) i danas (petak) temperature u Zenici niže od onih proteklih dana, nameće se pitanje da li se radi o subjektivnom osjećaju ili su stanovi hladniji, jer se prema stanovima isporučuje isto toplote kao ranije.

Iz JP Grijanje nema zvaničnog saopćenja, ali su nam odgovorni rekli da je “zapelo u komunikaciji sa kompanijom koja njih, a time i građane snadbjeva toplotom. Naime, JP Toplana Zenica, čiji su suvlasnici ArcelorMittal Zenica, Grad Zenica i strani investitori, Prema navodima iz Grijanja za Zenicablog, šalje se prema gradu 32 MW toplotne energije, iako već danima Grijanje traži 40 MW (megavata) što bi po procjenama stručnjaka bilo više nego dovoljno da stanovi budu mnogo topliji.

Nažalost, kažu odgovorni iz Grijanja, nema nikakvog pozitivnog odgovora iz “Toplane” i ArcelorMittala, što uzrokuje manje tople stanove u dijelovima grada u kojima stanovi imaju slabiju izolaciju, stolariju ili podstanice koje ne uspjevaju da “podrže” dostavljenu energiju,



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno