Naše

Grijanje je većini Zeničana “tanko”, ali to nije razlog da se oglase oni koji nam šalju račune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gotovo puna dva dana čekali smo da li ćemo, kanalima i na način na koji je to do sada bilo uobičajeno, dobiti odgovor nadležnih zašto je značajno umanjen kvalitet i kvantitet grijanja u gradskoj toplovodnoj mreži.

Kad smo u utorak  4. aprila NA OVOM LINKU objavili reakciju stanara jednog zeničkog stambenog bloka, nismo ni slutili da će to biti povod da se na lokalnom javnom servisu, brže-bolje organizuje anketa među “slučajnim prolaznicima” o kvalitetu grijanja koje je, i mi smo nebrojeno puta naveli, značajno bolje nego sa starim kotlovima.

Navodno su inicijatori iz jednog javnog preduzeća, svojim sagovornicima u drugom javnom preduzeću, predložili da se to podvuče pod komercijalne usluge i fakturiše. Naravno, i jedni i drugi pričaju o NAŠEM NOVCU, kojim se prikriva nečiji (ne)rad.

Međutim, po staroj balkanskoj “čovjek snuje, Bog određuje”, u satima koji slijede nakon “objektivne ankete” grijanje je počelo da slabi.

Do trenutka pisanja ovog članka, a to je petak u večernjim satima, radijatori u većini zeničkih stanova su mlaki ili hladni.

To i nije loše kad je tokom dana 10-12 Celziusa, ali protekle sedmice tri dana temperatura u noćnim i jutarnjim satima je bila U MINUSU.

Naravno, Zeničani nemaju razloga za brigu. Ako su temperature u minusu, radijatori hladniji nego inače, sigurno je jedno – njihovi računi neće imati nikakvih promjena niti umanjenja.

To su se uvjerili i s računima koje su dobili protekle sedmice, na kojima nema tragova bilo kakvih promjena temperaturnih stanja njihovih radijatora ni tokom marta, a neće biti ni u maju, kad im stignu aprilski računi.

Obzirom koliko hiljada KM utroše a i “stručnjaka za odnose s javnošću” angažuju na radnim mjestima neka od zeničkih javnih preduzeća, ipak najviše čudi činjenica da se redovnim platišama tri dana niko ne obrati i ne kaže “gdje zapelo” u distribuciji toplotne energije iz “generacijskog projekta” do građana Zenice.

Time privodimo kraju ovosezonsku sapunicu “kad je grijanje dobro mi smo zaslužni, a kad je loše kriva je bivša vlast”. Brzo će 15. april, i tad je kraj sezone. A, nadamo se i vaših upita nama, umjesto Grijanju, s kojim imate ugovor, “gdje zapelo”.

A. Dž.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno