Zenica

Grijanje: 13 kvarova, 48 dana …

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička sezona daljinskog grijanja stambenih i poslovnih prostora završena je s 15. aprilom, ali se nije zadovoljno s njenom realizacijom. Sezona grijanja je obilježena čestim, gotovo svakodnevnim kvarovima kotlovskih postrojenja u kompaniji ArcelorMittal, nekim kvarovima na distibucijskoj liniji u gradu, ali i povećanjem broja zahtjeva nezadovoljnih korisnika za privremenim ili stalnim isključenjem.

Tokom završene sezone bilo je čak 13 kvarova kotlovskih postrojenja s 48 dana otežanog grijanja stanova i poslovnih prostora i s isporukom redukovane količine toplotne energije. Ovi prekidi i redukcije u isporuci toplote su rezultirali da je s mreže daljinskog grijanja na vlastiti zahtjev isključeno čak 4.800 korisnika, kojima se paušalno naplaćuje deset posto od planirane cijene grijane površine.

Svoje uspješno poslovanje u budućnosti, dok se ne riješe osnovni problemi zagrijavanja oko 120 kilometara gradskog vrelovoda, u Javnom preduzeću Grijanje vide u povećanju paušalne naplate na 30 posto od cijene i zaustavljanjem privremenih isključenja s mreže daljinskog grijanja, osim u slučajevima više sile.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno