Zenica

Galijašević: istrajati ćemo u smanjenju plaća direktora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) će istrajati na provođenju prihvaćenog programa “Mjera štednje u ZDK za 2015. godinu”, kojim su predviđena znatna smanjenja plata direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i naknada članovima nadzornih i upravnih odbora ovih institucija, ali i mnogih drugih troškova, istakao je premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, tokom današnjeg susretu s predstavnicima medija.

– Mislim da ćemo istrajati i uspjeti realizirati ovaj program. Svako ministarstvo će u svom resoru morati da pozove upravne odbore i da do kraja mjeseca znamo ko je uradio prvu stvar i smanjio plate direktorima u skladu s programom. Ko nije to uradio znači da ne provode dogovorenu politiku i morat ćemo da počnemo raspakivati aktuelne upravne odbore – kazao je Galijašević.

Nakon imenovanje Vlade ZDK na sjednici kantonalne Skupštine poslanici su zatražili od nove vlade da se programi mjera štednje primjenjuju u svim budžetskim stavkama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno