Zenica

Muftijstvo zeničko posjetio turski ambasador

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je NJ.E. Ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya, sa saradnicima. 
Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i: Hasan Atli, ataše za vjerska pitanja ambasade Turske u BiH, premijer ZE-DO kantona Miralem Galijašević, ministar za Obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona Mensur Sinanović, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

Nakon što se zahvalio na posjeti, muftija zenički NJ.E. Ambasadora upoznao je sa aktivnostima Muftiluka zeničkog, posebno sa projektom izgradnje Islamskog centra u Zenici, zgrade Medžlisa Islamske zajednice Doboj i projektom izgradnje nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. Također, muftija je NJ.E. Ambasadoru izrazio zahvalnost na pomoći koju narod prijateljske Turske pruža Bosni i Hercegovini kroz različite vidove, a posebno prilikom prošlogodišnjih poplava i klizišta.

NJ.E. Ambasador zahvalio se muftiji zeničkom na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, te je, između ostaloga, izrazio očekivanje da će saradnja Ambasade Republike Turske i Muftijstva zeničkog, koja se realizira prvenstveno putem Ureda za vjerska pitanja pri Ambasadi, ubuduće biti intezivirana kroz različite segmente.

Također, na sastanku je dogovoreno da se pokrenu aktivnosti na uspostavljanju bratimljenja Muftijstva zeničkog sa jednim od Muftijstava iz Republike Turske.

Na kraju, muftija zenički, u znak pažnje i uspomene na posjetu Muftijstvu zeničkom, NJ.E. Ambasadoru poklonio je bosanski mlin za kahvu, a atašeu Hasanu Atliju Sabrana djela Muhameda Seida Serdarevića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno