Zenica

Gradske bazene u Zenici dnevno posjećuje od 500 do 1.000 uglavnom mlađih kupača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski bazeni Zenica ovog ljeta predstavljaju spas od vrućina za mnoge građane tog grada, ali veliki kompleks koji sadrži četiri bazena uglavnom koristi mlađa populacija – potvrdio je Feni Mugdim Elezović iz Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u Gradu Zenica.

S obzirom da je danas prvi radni dan u sedmici i da se pojavljuje naoblaka, trenutno je na bazenima puno manje kupača nego u danima vikenda, a posjeta je na razini posjete iz proteklih sezona.

– U zavisnosti da li je radni ili neradni dan, ali uglavnom na dnevnom nivou imamo od 500 do 1.000 posjetilaca, kojima su dostupna tri velika i jedan bazen za najmanju djecu. Naš kompleks ima i terene za odbojku na pijesku te košarku, koji su im također dostupni, kao i bife sa osvježavajućim pićima te hranom, a gostima su za iznajmljivanje dostupne i ležaljke – navodi Elezović,  napominjući kako ni ove godine nisu mijenjali cijene ulaznica.

Tako dnevna cijena ulaznice (od 10 do 19 sati) za odrasle košta četiri, a djeca uzrasta do 15 godina plaćaju dvije KM. Poludnevna karta, koja se prodaje od 15 sati, za obje kategorije je duplo manja.

-Zbog niže cijene, ali i nakon povratka ljudi s posla, puno više posjetilaca imamo od 15 sati. Bazeni se zatvaraju u 19 sati i nemamo organizirano noćno kupanje. Uskoro ćemo imati turnir u odbojci na pijesku – najavljuje Elezović.

Zenički su bazeni, nakon dugog kišnog perioda, s radom počeli 22. juna te su od tada imali 20 radnih dana, dok zbog kiše deset dana nisu mogli raditi.

-Voda je čista i sanitarno potpuno ispravna. Upravo smo imali posjetu inspekcije, kojoj smo prezentirali nalaze vode – ističe Elezović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno