Zenica

Obavijest vezano za jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 100 KM

biro za zaposljavanje zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju blagovremenog informisanja nezaposlenih osoba a vezano za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu naknadu za osobe koje su imale status nezaposlene osobe na evidenciji Službe za zapošljavanje na dan 31.8.2022. godine, a kojima ista nije isplaćena u skladu sa Uredbom o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena, ovim putem Vas obavještavamo kako je Vlada Federacije BiH na svojoj sjednici 18.7.2023.godine prihvatila informaciju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u vezi sa preporukama Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, a u vezi Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena. Vlada je zadužila je kantonalne službe za zapošljavanje da u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, postupe prema preporuci Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, te da razmotre mogućnost isplate jednokratne novčane pomoći naprijed navedenim osobama.

Također Vas obavještavamo da je ova Služba kontinuirano radila na rješavanju navedenog problema, gdje je u ranijim periodima Vladi Federacije BiH dostavila prijedloge rješenja. Služba je nadležnim federalnim ministarstvima dostavila dodatne spiskove na provjeru u skladu s navedenom uredbom, te u skorije vrijeme očekuje da isti budu dostavljeni Službi na daljnje postupanje čime će se stvoriti mogućnosti za isplatu novčane naknade navedenim osobama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno