Zenica

Gradska uprava o iseljenju SDP-a: Nema političke konotacije, radi se o potrebi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radi potpunog informisanja javnosti, a zbog pogrešnih interpretacija zahtjeva Gradske uprave Zenica upućenog Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH za iseljenje iz prostorija koje trenutno koriste, a koje su u vlasništvu Grada, dužni smo istaći da se radi o potrebi, te da ova odluka nema nikakve političke konotacije.

Prema riječima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, Gradska uprava mora osigurati alternativu za smještaj Gradskog pravobranilaštva jer će se zgrada u kojoj su trenutno smješteni rušiti.

“Regulacionim planom uređujemo Trg BiH, a kojim je predviđeno rušenje objekta u kojem se sada nalazi Gradsko pravobranilaštvo. Gradska uprava im mora osigurati prostorije, tako da je to jedini razlog zbog kojeg su dobili obavijest o iseljenju. Dakle, to nema nikakve veze sa političkim konotacijama nego o nužnoj potrebi Gradske uprave Zenica da osigura adekvatne prostorije za rad Gradskom pravobranilaštvu. Svaka druga i drugačija interpretacija ne stoji”, poručio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Podsjetimo, Grad Zenica je vlasnik pomenutog prostora, što dokazuje i presuda Općinskog suda Zenica od 22.03.2019. godine, koja je postala pravomoćna dana 05.09.2019. godine, kada je SDP BiH tužbenim zahtjevom pokušao dobiti vlasništvo nad nekretninom Grada Zenica, ali u tome nisu uspjeli jer je odbijen njihov tužbeni zahtjev.

Gradska uprava Grada Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno