Zenica

VIDEO: Počelo testiranje kandidata za nove policijske službenike u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” danas je počelo testiranje motoričkih sposobnosti kandidata koji su aplicirali za upražnjena radna mjesta policijskih službenika u činovima policajac i mlađi inspektor u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Testiranje će trajati šest radnih dana prema ranije utvrđenom rasporedu, sa raspoređenim kategorijama za testiranje i vježbama koje će sve biti snimane audio i video, gdje će kandidati nakon obavljenog testiranja imati pravo na žalbe koje će biti razmatrane.

Na ovogodišnji konkurs se prijavilo 536 kandidata od kojih je njih 199 predalo neurednu dokumentaciju ili nisu prošli morfološka testiranja i nije zadovoljilo kriterije da pristupi testiranju.

Prema riječima iz Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK napominju da je ova procedura i popuna redova Uprave policije neophodan proces jer se do 2026. godine očekuje da veliki broj policijskih službenika bude penzionisan.

Na ovogodišnjem konkursu je predviđen prijem 100 policijskih službenika u činu policajac i pet mlađih inspektora.

Više o samom konkursu i proceduri u videozapisu:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno