Zenica

FOTO: Rusmir Isak preuzeo funkciju direktora- Bez obzira na linč, zatvor ću voditi čvrsto, pravedno i empatično

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rusmir Isak je zvanično preuzeo funkciju direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica i tom prilikom je poručio da će zavod voditi čvrstom rukom, ali pravedno i empatično.

“Bez obzira na medijski linč i izazove koji su me pratili prethodnih dana tj. od dana kada sam imenovan za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, ostajem ustrajan u namjeri da funkciju direktora obavljam profesionalno i časno”, naveo je Isak.

Dodao je da je već održao niz konstruktivnih sastanaka s timom saradnika, detaljno je obišao svaki segment Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao se s izazovima u zavodu.

“Moj cilj je voditi zavod čvrstom rukom, ali pravedno i empatično. Nema, ne smije i neće biti nedodirljivih i privilegovanih. Kao direktor, vjerujem u pružanje prilika osuđenicima za ispravljanje grešaka i ponovno uključivanje u društvo zbog čega će se posebno voditi računa o pravu na čovječno postupanje”, ističe Isak.

Fokus će, kaže, biti na obrazovanju, profesionalnom razvoju, resocijalizaciji i smanjenju recedivizma.

“Uskoro ću sa zadovoljstvom transparentno prezentirati medijima i građanima Bosne i Hercegovine kako se profesionalno, časno i dostojanstveno obavlja ova važna funkcija”, Isak.

Podsjetimo, Isakov otac Ramo trenutno obnaša funkciju federalnog ministra unutrašnjih poslova, a njegov brat Arnel je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno