Politika

Gradonačelnik Kasumović i ministar Marić razgovarali sa predstavnicima mjesnih zajednica Nemilskog sliva o rješenju problema nedostatka drvnog ogrjeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnci mjesnih zajednica koje gravitiraju na području Nemilskog sliva održali su danas sastanak sa gradonačelnikom Zenice, Fuadom Kasumovićem, kojem su prisustvovali i Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, te Kabir Mahovac, rukovodilac Poslovne jedinice “Šumarija Zenica”.

Ovom prilikom glavni akcenat bio je na rješavanju problema ogrjeva stanovništva Nemilskog sliva, a koji su podnijeli zahtjeve za ogrjev, međutim, usljed nedostatka drvne mase još nikada nisu dobili drva za predstojeću zimu.

“Zajedno smo ovdje da se iznađe najbolje rješenje. Naravno, treba poštovati zakone i propise, tako da u tom kontekstu morate razumjeti i ŠPD. Međutim, kao gradonačelnik zahtjevam od ŠPD-a da se iznađe neko rješenje. Ne želim ni vjerovati ni dozvoliti da se drvna masa sa područja Zenice izvozi u druge općine i gradove, dok mi se ne podmire građani. To nikako ne smije biti slučaj, tako da tražim da se čim prije pronađe rješenje da mi građani imaju drva”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, također je stavio sve svoje kapacitete i resure, u skladu sa nadležnostima, kako bi se na što adekvatniji i efektniji način prevazišao ovaj problem.

Na sastanku se još govorilo o isključnoj petlji u Nemili, te zauzeo jasan stav da mještani neće dozvoliti da se uskrate za isključenje.

“Javni je interes da Nemila dobije isključenje. Lično ću uputiti dopis svim zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Zenice, a kojima je obaveza da se bore za svoj grad i mještane. Sramota bi bila da dopuste da vam se to isključenje uskrati”, rekao je gradonačelnik Kasumović, a sa čim su bili saglasni svi prisutni.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno