Politika

Četrnaest mladih zvaničnika HDZ u ZDK javno napustilo stranku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VISOKOPOZICIONIRANI DUŽNOSNICI MLADEŽI HDZ BiH IZ ZENIČKO-DOBOJSKE ŽUPANIJE PODNIJELI NEOPOZIVE OSTAVKE NA FUNKCIJE I ČLANSTVO U HDZ BiH !

Poštovani,

Ovim putem vas želimo obavijestiti da kao istaknuti članovi HDZ BiH dajemo neopozive ostavke na stranačke dužnosti i članstvo unutar HDZ BiH. Ostavku na dužnosti i članstvo podnose:

‐Robert Bošnjak član Središnjeg odbora HDZ BiH, dopredsjednik MIadeži HDZ BiH, član Županijskog odbora HDZ BiH ZDŽ, član Općinskog odbora HDZ BiH Žepče, član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ZDŽ (Žepče),

‐Ante Kelavić Međunarodni tajnik Mladeži HDZ BiH, predsjednik Mladeži Općinskog odbora HDZ BiH Maglaj, član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ZDŽ (Maglaj),

‐Ivan Lovrić član Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ZDŽ (Žepče),

‐Antonio Šimunović predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH i član Županijskog odbora HDZ BiH ZDŽ (Žepče),

Ostavke je podnijelo ukupno 14 članova Županijskog odbora, među kojima su i predsjednici Općinskih odbora Mladeži Zavidovića, Vareša i Maglaja.

Razlozi ovakve odluke su mnogobrojni i gomilaju se već godinama. Prava istina je da je stanje u stranci na našim prostorima nezapamćeno loše. Ono što nas je između ostalog definitivno najviše ponukalo na ovakav radikalan potez su posljednji unutarstranački izbori HDZ BiH koje smatramo apsolutno neregularnim, štoviše, izrežirani su i ne oslikavaju stvarnu podršku članova na terenu. Jedan od primjera je Općinski odbor HDZ BiH Maglaj, gdje izbori uopće nisu održani.

Ono što treba naglasiti je i nerazumijevanje, nepoštivanje, a u konačnici i isključivost od strane vječitog načelnika Općine Žepče i člana predsjedništva HDZ BiH Mate Zovke ali i bivšeg predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH Žepče Josipa Martića koji traju već godinama.

Naime, manipulativno ponašanje gore navedenog dvojca udruženo sa namještaljkama i ucjenama u zadnjih nekoliko godina sustavno onemogućuju suradnju Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Žepče sa Županijskim odborom Mladeži HDZ BiH Zeničko-dobojske županije te nas u potpunosti pokušavaju politički eliminirati.

Bitno je istaknuti da mi gore potpisani iako smo svi visokoobrazovani, politički ostvareni i prepoznati na državnoj razini a i šire, nemamo priliku sudjelovati u lokalnoj politici, tj. onemogućeni smo odlukama pojedinaca.

Ističemo kako se za ovu niti malo laganu odluku nismo odlučili preko noći, ona je rezultat višegodišnjeg nedjelovanja vrha stranke na naše molbe i ukazivanja na postojeće probleme s ciljem pronalaska zajedničkog rješenja.

Ovom prilikom želimo najiskrenije zahvaliti Predsjedništvu Mladeži HDZ BiH na čelu sa predsjednikom Matom Lončarom na izuzetno korektnoj i sveprisutnoj suradnji svih ovih godina.

Nažalost, prisiljeni smo svoje znanje, vizije te političke ideje realizirati na neki drugi način. Ne možemo biti dio politike u općini i županiji u kojoj nam se de facto ne dopušta političko djelovanje, samo zato što slijepo ne slijedimo politiku podjela i frakcija, koja je na kraju krajeva pogubna za HDZ BiH te jedinstvo Hrvata na ovom prostoru.

Slijedom toga, donijeli smo ovakvu odluku te se nadamo da će nas u istoj razumjeti i podržati Hrvati unutar općine Žepče i Zeničko-dobojske županije, jer nikad interesi pojedinca ne mogu biti ispred interesa hrvatskog naroda na teritoriju kojeg su naši roditelji velikom žrtvom obranili.

S poštovanjem,

Bivši članovi HDZ BiH!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno