Politika

Gradonačelnik Kasumović čestitao AK Zenica na izvanrednim sportskim dostignućima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je upriličio svečani prijem u čast izvanrednih sportskih postignuća članova Atletskog kluba Zenica. Prijemu su prisustvovali Hamza Alić, predsjednik Kluba, te Mesud Pezer, priznati bacač kugle koji je ostvario normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, s mladim atletičarima Enharom Mahmićem i Alminom Talićem, koji su postigli zapažene rezultate na Balkanskom takmičenju i pripremaju se za Evropsko prvenstvo.

“Gradska uprava, na čijem sam čelu, snažno podržava sve zeničke sportiste. Danas sam im želio lično čestitati i pružiti konkretnu materijalnu podršku koje će im biti od koristi pri odlasku na značajna takmičenja na koja se spremaju. Njihovi izvanredni rezultati na Balkanskom takmičenju i norme za Olimpijadu u Parizu su velika dostignuća koja nas čine ponosnim. Ti mladi ljudi nisu samo sportisti već i najbolji ambasadori našeg grada i naše domovine”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Atletskog kluba Zenica, Hamza Alić, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenica na kontinuiranoj podršci. “Bez ove podrške, naš klub ne bi mogao funkcionisati na sadašnjem nivou. Posebno sam ponosan na uspjehe naših mladih atletičara koji su budućnost našeg kluba”, naglasio je Alić.

Atletski klub Zenica je u protekloj takmičarskoj sezoni osvojio preko 15 medalja u različitim kategorijama, a cilj im je nastaviti s uspješnim rezultatima u narednom periodu.

Saopćenje za javnostStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno