Zenica

Gradonačelnik Kasumović: Apsolutno sam nezadovoljan dinamikom radova na izgradnji javne rasvjete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa predstavnicima konzorcija firmi koje rade sanaciju i rekonstrukciju javne rasvjete u 62 mjesne zajednice, te tom prilikom poručio kako je nezadovoljan dinamikom radova.

“Apsolutno sam nezadovoljan dinamikom kojom rade, a konzorcij čine Neimari Šerići d.o.o. Zenica, Testingelektro d.o.o. Sarajevo i Buck d.o.o. Beograd. Oni kasne iako u ugovoru stoji da je rok 12 mjeseci, s obzirom da je posao ogroman, a dali su obećanje kako će to biti gotovo za šest mjeseci. Nažalost, prošlo je šest mjeseci, nijedna mjesna zajednica mi nije završena”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Razgovarajući sa predstavnicima konzorcija, gradonačelnik Kasumović ovom prilikom ih je upozorio da ukoliko ne ubrzaju radove, Gradska uprava Zenica će raskinuti ugovor.

“Ako u narednom periodu ne obrzaju radove, raskinuti ćemo ugovor i ove kompanije staviti na “crnu listu”. Nemam potrebe nikog, za novac građana Zenice i tender za koji su me opstruirali više od dvije godine, čekati. Dobili smo obećanje da će nam najkasnije do srijede dostaviti plan odnosno tajming otvaranja javne rasvjete ili osvjetljenja mjesnih zajednica koje slijedi u narednom periodu”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno