Politika

Gradonačelnik Fuad Kasumović obezbjedio vodu za romski kamp Banlozi

Gradonačelnik Fuad Kasumović obezbjedio vodu za romski kamp Banlozi – Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, u suradnji sa JKP ViK Zenica, danas je izvršila građevinske radove sa ciljem obezbjeđivanja dotoka vode na lokalitet romskog kampa u Banlozima.

Dotok pitke vode na lokalitet romskog kampa u Banlozima kod Zenice prekinut je 2015. godine, te je gradonačelnik Kasumović nasljedio ovaj veliki problem zeničkih Roma. Iako je UNM Zenica često u javnosti kritikovalo sporo rješavanja ovog problema od strane Gradske uprave Zenica, u zadnje vrijeme je vidljivo da gradonačelnik Kasumović veliku pažnju poklanja problemima romske zajednice, te uz sve ostale probleme i opstrukcije sa kojima se suočava u svome radu, aktivno rješava jedan po jedan problem.

UNM Zenica ovim putem naglašava i da je gradonačelnik Kasumović u rješavanju problema zeničkih Roma prepušten sam sebi, bez viših nivoa vlasti, prije svega Zeničko-Dobojskog kantona. Zahvaljujući mudrom, stručnom i transparentnom rukovođenju finansija Grada, Fuad Kasumović je uspio ostvariti značajan suficit u budžetu, koji upravo koristi za rješavanje problema romske zajednice, ali i svih ostalih ugroženih građana.

UNM Zenica koristi ovu priliku da pozove sve članove romske zajednice da održe jedinstvo i ne dopuste da se određene političke partije infiltiriraju u romsku zajednicu, sa ciljem sprečavanja saradnje sa gradonačelnikom Kasumovićem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem