Politika

Stranka penzionera/umirovljenika BiH: Reagovanje na prijedlog Udruženja poslodavaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka penzionera/umirovljenika BiH: Reagovanje na prijedlog Udruženja poslodavaca – BOLJE SMRT OD KORONE NEGO DALJE PONIŽAVANJE !!!

Taman kad pomislimo da smo dodirnuli moralno dno i da nemože niže, pojavi se Udruženje poslodavaca sa svojim NEMORALNIM zahtijevom koji izaziva gađenje ne samo kod penzionerske populacije nego i čitave BiH javnosti.

Da to su ti poslodavci-sljedbenici i nasljednici ratnih profitera koji držeći radnike “na crno”, koji uplaćuju minimalce za prijavljene radnike, koji ne uplaćuju doprinose državi i gomilaju novce u “off shore” (fiktivnim) firmama, sada žele i ovu krizu naplatiti i unovčiti, zamislite preko penzionera.
E PA NEĆE MOĆI !!! LOPOVI…

Mi penzioneri tražimo od Vlade FBiH slijedeće:
1. Da uopšte ne uzima u obzir ovakve nemoralne i neutemeljene prijedloge;
2. Da pošalje pojačane inspekcije u takve firme i kompanije i utvrdi gdje su sklonili profit;
3. Da firme koje ne mogu poslovati mjesec dana bez pomoći Vlade zapečati;
4. Da osnuje poseban fond i obaveže sve kompanije i firme da u ovoj kriznoj situaciji uplate sredstva za pomoć Državi BiH.
5.Da 15.4. Izvrši usklađivanje penzija u skladu sa Zakonom PIO/MIO i izvrši isplatu 5.Maja 2020.godine za Januar, Februar i Mart.

UPOZORAVAMO SVE !!!

Ne igrajte se sa zdravljem i strpljenjem penzionera ovakvim “budaleštinama” jer ako nam prekipi, vidjećete šta znači građanska neposlušnost penzionera u ovoj kriznoj situaciji.
MI I ONAKO NEMAMO ŠTA IZGUBITI. BOLJE SMRT OD KORONE NEGO DALJE I VEĆE
PONIŽENJE OD VLASTI I POSLODAVACA !!!

Predsjednik: Senad Pajić

U skladi sa čl.79 Zakona PIO/MIO F BiH i ostvarenog suficita od 60 miliona KM u 2019.godini, Vlada Federacije je dužna da 15.4.2020.godine izvrši usklađivanje penzija, povećanje za 3% i isplatu za Januar, Februar, Mart i April 2020.godine jer su se za to stekli Zakonski uslovi.

Prilog:

Izvod iz Zakona PIO/MIO

Predsjednik Senad Pajić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno