Zenica

Grad Zenica: u srijedu potpuna obustava saobraćaja u ulici Bistua Nuova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica: u srijedu potpuna obustava saobraćaja u ulici Bistua Nuova – Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obavještava učesnike u saobraćaju da je od srijede, 03.06.2020. godine planirana izmjena režima saobraćaja u ulici Bistua Nuova, odnosno potpuna obustava saobraćaja u istoj ulici zbog izvođenja radova ugradnje priključnih šahtova, a sve u okviru izvođenja radova na polaganju vodovodne linije Putovići – gradska vodovodna mreža Zenica.

Zbog specifičnosti radova koji će se izvoditi nije moguće izvršiti povremeno preusmjerenje saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku sa naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca, već je potrebno izvršiti potpunu obustavu saobraćaja u periodu od 09:00 do 15:00 sati. Navedene izmjene će biti adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog potpune obustave saobraćaja javni linijski prevoz putnika za Perin Han se neće vršiti  u periodu od 09:00 do 15:00 sati, dok će se ostali polasci odvijati prema važećem redu vožnje. Javni linijski prevoz putnika za Goricu, Tišinu i Mošćanicu će se odvijati alternativnim putnim pravcem na sljedeći način: Zenica „AS“ –  magistralna cesta M17 – most Dolača – Ul. Bistua Nuova.

Ostala motorna vozila koja idu u Perin Han mogu koristiti ulicu Bistua Nuova do skretanja za naselje Gornja Vraca, kao i alternativni putni pravac Zenica „AS“ – magistralna cesta M17 – most Dolača – Ul. Bistua Nuova.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu sutra /srijeda/, 03. juni 2020. godine u periodu od 09:00 sati do 15:00 sati, i trajat će 30 dana (radni dani i prvi dan vikenda ).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno