Zenica

Grad Zenica pomaže mlade Zeničane koji pokreću svoj “Prvi biznis” sa 84.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica pomaže mlade Zeničane koji pokreću svoj “Prvi biznis” sa 84.000 KM – U Gradskoj upravi Zenice upriličeno je potpisivanje ugovora sa korisnicima kojima su odobrena bespovratna podsticajna sredstva za pokretanje start up-a.

Radi se o jednoj od mjera podrške mladim početnicima za započinjanje biznisa iz Programa mjera za unapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica.

Sredstva u iznosu od 84.000,00 KM dodijeljena su na osnovu javnog poziva koji je raspisao Grad Zenica, a namijenjena su za nabavku osnovnih sredstava i subvencionisanje poreza i doprinosa.

Maksimalan iznos podsticaja za osnivanje obrta je 3.000,00 KM odnosno za osnivanje privrednog društva 5.000,00 KM. 

Pravo učešća imali su obrti i pravna lica osnovana u gradu Zenica nakon 01.01.2019. godine, kao i lica koja su planirala osnovati svoju start up firmu nakon objave javnog poziva.

Bespovratna podsticajna sredstva dobilo je 24 mladih, od čega šest korisnika za osnivanje preduzeća i 18 korisnika za osnivanje obrta.

“U posljednje dvije i pol godine Gradska uprava sa mnom na čelu čini sve da oživimo ovaj grad u svakom segmentu. Podstičemo razne oblasti poljoprivredu, sport, ali najvažnije je ono što vi danas počinjete. Zenica je dugo vremena bila radnički grad i nedostajao je poduzetnički duh. Podrška vama je samo jedna od mjera koje poduzima Gradska uprava. Moja je želja da Zenica bude grad koji je najprivlačniji za investiranje”, istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

Gradonačelnik Kasumović je dodao da je Gradska uprava spremna pomoći mladim poduzetnicima i kada se radi o drugim pitanjima koja su u njenoj nadležnosti.   

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno