Zenica

FOTO: Protest zbog ignorisanja problema sa klimatskim promjenama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Protest zbog ignorisanja problema sa klimatskim promjenama – Protestnom šetnjom centralnom ulicom Zenice na + 33*C, a zatim prigodnim obraćanjem na Trgu Alije Izetbegovića,  kod Bosanke, 20-ak srednjoškolaca u pratnji nekoliko svojih nastavnika, ukazali su na neizbježnost borbe protiv posljedica klimatskih promjena i razmjera klimatske krize.

Protest je organizovao zenički ogranak  Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine i upućen je vlastima zbog inertnosti odnosa prema klimatskoj krizi.

Čitamo neke od poruka sa pisanih transparenata: „Reagujte sad ili plivajte kasnije“, „Šta radimo zemlji, radimo sebi“, „Za ljepši svijet, posadi cvijet“, „Planeta iznad profita“, „Budite EKO, jer MARS nam je daleko“…

Kako je istaknuto, mladi su zabrinuti za budućnost svijeta i oni se osjećaju dijelom globalne akcije, kojom mladi u dosta gradova širom svijeta zagovaraju mjere zaštite prirode sa zahtjevom da se stvarno, a ne samo deklarativno, uhvate u koštac sa klimatskim promjenama.

– Mnogi problemi koje danas imamo se svrstavaju u pojam klimatskih promjena. Ako neće zbog drugih, neka čine promjene zbog sebe. Ovo treba da bude u programu svih, a ne samo zelenih stranaka.

Klimatske promjene su jedan od najvećih problema koji prijete cijelom čovječanstvu, ustani i djeluj -, poručeno je, između ostalog, sa ovog skupa.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno