Rukomet

Ubjedljiva gostujuća pobjeda rukometaša Čelik juniora u Novoj Biloj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče, 19.februara 2023.godine od 18 sati, u Novoj Biloj je odigrana utakmica 12.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, između domaćeg prvoligaša, RK Nova Bila i zeničkog prvoligaša, lidera na tabeli, ŠR Čelik Junior. Ovo je prvo kolo drugog dijela sezone.

Utakmica je odigrana pred punim tribinama Sportske dvorane Nova Bila. Zasluženu i ubjedljivu pobjedu je ostvarila favorizovana ekipa Čelik juniora  i tako zadržala lidersku poziciju bez poraza, sa svih 11 pobjeda. REZULTAT: RK NOVA BILA – ŠR ČELIK JUNIOR 23:47;

Prenosimo objavljeno sa oficijelne facebook stranice RK ŠR Čelik junior.

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Anes Suljić sa 11 i Jasmin Omerović 7 golova;

Sastav ŠR Čelik junior: Faris Mrako, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić, Anes Suljić, Demir Šabanović, Edin Bajramović, Edhem Grabus, Stjepan Baltić, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović, Ismar Đapo, Ahmed Sivac, Filip Ikić, Toni Međugorac, Amel Beganović i Faris Hodžić. (Trener Vladimir Zeljko);

-Konačno smo dočekali nastavak Prve rukometne lige FBiH. Sigurni smo da nas očekuje uzbudljiva polusezona u kojoj će se naši momci, kao i svaki put dosada, boriti i davati svoj maksimum s ciljem ostvarenja zajedničkog sna, a to je historijski plasman u Premijer ligu BiH. A da će biti tako, pokazali su i juče, gdje su u gostima savladali ekipu RK Nova Bila.

Zahvaljujemo se ekipi Rukometni klub “Nova Bila” Nova Bila  na gostoprimstvu, a našim momcima čestitamo na dobrom otvaranju polusezone, te im želimo puno sreće u nastavku -, kaže se u kratkom Izvještaju sa stranice ŠR Čelik junior.

Rezultati 12.kola  (Izvor Sport DC)

Bosna Tešanj – RK Čelik 36:37

Nova Bila – ŠR Čelik junior 23:47

Krajina – Žepče 24:35

Kiseljak – Donji Vakuf  31:25

Jajce – „Sana 7“ 26:25

(Slobodna je bila ekipa Rudar Banovići)

Nakon 12.kola prvi na tabeli je ŠR Čelik Junior sa 22 boda i svih 11 pobjeda, drugi RK Čelik sa 20, treće je Žepče sa 16, četvrti Rudar Banovići sa 14 bodova. Na začelju je Donji Vakuf sa dva boda.

Parovi 13.kola  (Izvor Sport DC)

ŠR Čelik junior – Krajina

RK Čelik – Žepče

Nova Bila – Jajce

„Sana 7“ – Kiseljak

Donji Vakuf – Rudar (B)

(Slobodna je ekipa Bosna Tešanj)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno