Rukomet

Golman Krivaje sam pobijedio Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik je propustio historijsku šansu da slomi lošu RK Krivaju i izgubio utakmicu sa 6 golova razlike.

  • Čelik propustio historijsku šansu da slomi lošu Krivaju zahvaljujući prije svega odličnom golmanu Jasminu Hadžihasiću Japi, koji je pokupio čak 18 odbrana!
  • Dva golmana Čelika (Haris Muhić i Muamer Kaljić) imali zajedno tek sedam odbrana!

RK Čelik izgubio u Zavidovićima 25:19

Utakmica petog, derbi jesenjeg dijela prvenstva i petog kola Prve lige Federacije BiH u rukometu, igrana u Zavidovićima, pred oko 800 gledalaca, izmedju domaće Krivaje i Čelika iz Zenice. Pobijedila je Krivaja rezultatom 25:19 (poluvrijeme 12:9). Rezultat nije odraz pravog stanja na terenu. RK Čelik je propustio historijsku šansu da slomi lošu RK Krivaju, a što to nije uspio je samo njihova krivica!

Nesavladivi Hadžihasić sa 18 odbrana

Naime, pored činjenice da danas indisponiranoj ekipi Čelika gotovo ništa nije polazilo za rukom, glavni ”krivac” za pobjedu Krivaje je fenomenalni 42-godišnji čuvar mreže Krivaje, Jasmin Hadžihasić Japa, koji je sakupio čak 18 odbrana, dok su oba golmana Čelika (Haris Muhić i Muamer Kaljić) zajedno imali svega 8 odbrana – Muhić 6, a Kaljić svega 2 odbrane).

Podbacili su svi igrača Čelika u napadu, kao tri krila Čelika (Eldar Mehić, Edi Gušić i Ekrem Kobilica) koji su postigli zajedno samo 3 gola: Mehić 2, Gušić 1, a Kobilica ni jedan” Ništa bolja situacija nije ni kad je riječ o bekovima: Faris Mrako, Danijel Jurić, Kenan Biogradlija i Mario Filipović su postigli takodje svega 3 gola – Mrako 2 i Filipović 1, dok Jurić i Biogradlija uošte nisu ni bili strijelci! Uz to, Čelikovi napadači su zabilježili 28 nerealizovanih šansi!

S druge strane, trojica igrača Krivaje su izrešetala mrežu Čelika: mladi Amar Amitović postigao je 7 golova, a Edin Sinanović 5 i Deni Velić 6 golova.

Za publiku u dvorani u Zavidovićima odigrama je dopadljiva utakmica jer su se obe ekipe na terenu grčevito borile. Samo je jedna imala više sreće – ekipa Krivaje, koja je iz ove utakmice odnijela 3 boda.

Ima i drugo poluvrijeme…

”Sva sreća da ima i drugo poluvrijeme: revanš Krivaje na proljeće se igra u Gradskoj arena Zenica. Propustili smo historijsku šansu da Krivaju ”bacimo iza ledja”. Ovako nam ostaje da čekamo njihov kiks sve do proljeća, kada ćemo ih pobijediti u našoj Areni”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Inače, sljedeću utakmicu Čelik igra protiv Kaknja u Zenici.

”Ništa osim pobjede Čelika ovdje ne dolazi u obzir”, izjavili su u Upravi Čelika pred ovu važnu utakmicu. Utakmica se igra u subotu u Gradskoj arena Zenica.

I nakon ove utakmice raspored na tabeli je isti: Krivaja je na 1. mjestu, Čelik na 2.

Preuzeto sa RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno