Rukomet

Održana hitna sjednica Upravnog odbora RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana hitna sjednica Upravnog odbora RK Čelik – Danas je u Čeliku održana vanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj je konstatovano da ne smiju klonuti duhom, nego jače krenuti naprijed, još žešće raditi i nadoknaditi propušteno.

  • ”Ne smijemo imati kiksa do kraja prvenstva, a na proljeće ćemo Krivaji vratiti milo za drago!” – rečeno na sjednici Upravnog odbora RK Čelika
  • Protiv RK Kaknja u subotu, 26. oktobra u Areni u Čeliku najavljuju da samo pobjeda dolazi u obzir

Nakon utakmice u Zavidovićima proteklog vikenda u RK Čeliku je samo jednu noć trajao neprijatan muk. Svi u klubu se slažu da je Čelik propustio historijsku šansu da u dobroj utakmici pregazi Krivaju.

Svi uslovi za tako nešto su postojali, ali 28 promašaja Čelikovih napadača i rekordnih 18 odbrana 42-godišnjeg Jasmina Hadžihasića Jape, golmana RK Krivaje, koji je branio i ono što je bilo nemoguće odbraniti, koštalo je Čelika tri boda.

Idemo dalje – na Premijer ligu!

Danas je u Čeliku održana vanredna sjednica Upravnog odbora, na kojoj je konstatovano da se igračima Čelika može čestitati na borbenosti i zalaganju, ali da je to jednostavno bio loš dan ove ekipe, bar kad je riječ o postizanju i primanju golova.

Pane Škrbić Predsjednik RK Čelika

Zato je zaključak Upravnog odbora RK Čelika: IDEMO DALJE! Ne smijemo klonuti duhom, nego naprotiv još jače krenuti naprijed, još žešće raditi i nadoknaditi propušteno. Imamo dobru ekipu, sjajne momke, dobru atmosferu, mladu ekipu i nema razloga da odustajemo od našeg osnovnog cilja: prvo mjesto i Premijer liga BiH. Na proljeće Krivaja gostuje u Zenici i vratićemo im milo za drago!

U subotu – pada Kakanj!

Nakon analize prethodne utakmice u RK Čeliku su sve snage usmjerili na naredni meč sa RK Kaknjom, koji je pred svojom publikom u prethodnom kolu pobijedio Slobodu II iz Tuzle (31:32).

Ekipa Čelika ostaje na okupu u sastavu iz meča sa Krivajom. Kapiten tima Faris Mrako, koji je uz Slavena Šijakovića odlično odigrao utakmicu u Zavidovićima, ima manju povredu arkade i jedino njegov nastup je još neizvjestan. Pouzdani igrač Čelika Adnan Begagić se još nije oporavio od povrede leđa, kao ni Kenan Muslić, koji će prije operacije koljena biti najvjerovatnije pridodat stručnom štabu RK Čelika.

”Posebno ćemo pripremiti taktiku za Kakanj. Do kraja prvenstva ne smijemo imati više nijedan kiks. Iako nam je Kakanj u prethodnom prvenstvu uzeo dva boda (igrali smo neriješeno), sada neće biti tako! Pozivam našu publiku da nas podrži, jer ovi momci to zaslužuju i pobjeda je sigurno naša!”, kazao je trener Seldin Rizvanović.

Subota, 26. oktobar, Arena Zenica, u 20 sati: RK Čelik – RK Kakanj. Dođite i budite dio Čelika!
SAOPĆENJE RUKOMETNOG KLUBA ČELIK


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno