Rukomet

Pobjeda rukometaša Čelik Juniora nad Rudarom iz Banovića – poraz RK Čelik u Zavidovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda rukometaša Čelik Juniora nad Rudarom iz Banovića – poraz RK Čelik u Zavidovićima – Uokviru petog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i ORK Rudar iz Banovića. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ pred 50-ak gledalaca, sa koje donosimo i foto galeriju. Zasluženu pobjedu ostvarili su rukometaši Čelik Juniora.

Rezultat: Čelik Junior – Rudar 32:28 (18:16).

Sudijski par bio je Admir Dautović i Anes Đulović, delegat Robert Alibegović.

Drugu pobjedu u prvenstvu u četiri odigrane utakmice zabilježio je mlađi zenički prvoligaš ŠR Čelik Junior nad neugodnom ekipom Rudar iz Banovića. U prvom poluvremenu domaći su imali prednost i šest golova, a na odmor se otišlo pri rezultatu 18:16. U drugom poluvremenu domaći ponovo ostvaruju pet golova prednosti. U zadnjih 15-ak minuta utakmice gosti su se postepeno približavali prednosti domaćih, a u 54.minuti uspjeli su izjednačiti rezultat na 27:27. Nakon toga domaći prave seriju od 5:0 golovima Edina Bajramovića i Dragana Martinovića, što je bilo dovoljno za konačnu pobjedu od 32:28.

U ovoj utakmici ponovile su se neke greške kao iz predhodnih susreta kod Čelik juniora. Odigraju dobro veći dio utakmice, a onda u finišu spašavaju bodove. Istina, domaća ekipa i domaća publika je imala nekoliko primjedbi na suđenje u drugom poluvremenu.

Kod domaćina strijelci su bili Amer Ekinović 9 golova, Edin Bajramović 7, Muhamed Ajanović 6, Dragan Martinović 4, Omer Suljić 3, Amar Kobilica 2, i Selmin Zahirović 1 gol.

Kod gostiju najefikasniji su bili Nadir Kudić koji je postigao sedam golova i Sead Dautović šest golova.

U narednom 6.kolu „Čelik junior“ gostuje u Tuzli kod ekipe „Sloboda 2“.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, u derbiju polusezone poražen je u Zavidovićima od Krivaje sa 25:19 u petom kolu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno