Rekreacija

Global Running day in Zenica – srijeda u 18.30

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Global Running day in Zenica – srijeda u 18.30 – „Samo dinamika, ništa statika!“ Da se i dan danas pridržavamo svog prvobitnog slogana svjedoči, pored velikog broja pohoda, i jedan „pohod“ koji će se održati 1.6.2016. godine, gdje gojzerice mijenjamo patikama za trčanje, a visinske metre za one “obične“. Zagarantovan je miks adrenalina i endorfina. Fokus ovog eventa leži na TIMSKOM, a ne na natjecateljskom duhu.

Da je Zenica grad sporta, a ne smoga pokazat ćemo učešćem u Globalnom danu trčanja.

Vrijeme i mjesto održavanja: Srijeda, 01.06.2016. godine u 18.30h – Ispred atletskog stadionica, Kamberovića Polje –  POVOLJNO MIJENJAMO STATIKU ZA DINAMIKU

Global Running day ima za cilj proslavili radosti trčanja širom svijeta. Mi smo se odlučiti da podržimo ovu akciju i uključimo naš grad sa ostalih preko 160 gradova u svijetu.

Pozivamo sve rekreativce, trkače i sportiste da obilježe ovaj datum sa nama istrčavanjem simbolične rute od Blatuškog mosta preko Kamberovića i Bulevara prema Tuskoj česmi na kojoj nas čeka okrijepna stanica. Da je trčanje sport koji se razvija i u našem gradu možete vidjeti ako vikendom ujutro ranije ustanete i prošetate se Kamberovića Poljem. Mladi ili stariji, jednaki u istom cilju- istrčati zadatu kilometražu.

Za ovo istrčavanje vam ne treba posebna spremnost i kondicija, nego volja i dobro raspoloženje.

Zagrijavanje i predvođenje trčanja vodit će član našeg društva Kenan Hrustanović, dugogodišnji atletičar koji se sada priprema za GM4O, Gorski maraton četiri općine u Sloveniji, gdje će predstavljati BiH.

Atletski stadion Zenica, 18.30h.

Start je u 19.00h.
Dođite, zabavite se i podržite promociju ovog sporta u našem gradu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno