Rekreacija

Džematska liga – treće kolo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džematska liga – treće kolo – Nakon nekoliko kišnih dana u Zenici, sunce je ipak pronašlo svoj put na parket zeničke arene tokom odigravanja III kola lige za prvaka četvrte sezone. Iako tokom utakmica, prisutnim gledaocima sunce nije išlo u oči, svima su za oko zasigurno “zapale” futsal bravure i potezi mladića iz zeničke regije. Dvadeset i peti maj, srijeda, je dakle bio datum odigravanja trećeg kola, po mnogima uvertire u odlučujuće utakmice posljednja dva kola.

Lokvine 2 – Obrenovci  1-6  //  Grupa A

Takmičarski dan je počeo susretom između Lokvina 2 i Obrenovaca, ekipa koje se takmiče u grupi A. Na samom početku, desetkovani nedolaskom nekolicine igrača, ekipa Lokvina 2 je bila primorana da počne sa tri igrača u polju što je Obrenovcima svakako davalo velike šanse da odnesu sva tri boda. Utakmica je počela borbeno a svoju brojčanu prednost momci iz Obrenovaca koriste ranim vodstvom od 0-1, međutim Lokvine 2 se nisu predavale te su izjednačile rezultat na 1-1 nakon čega su velikom borbenošću i fudbalskim umijećem došli do najizglednije prilike koju nisu realizovali. Taj momenat će se pokazati da je presudan jer je od tog momenta ekipa Obrenovaca iskoristila svoje šanse te sa pet golova ubilježila bitna tri boda u borbi za final 8. Strijelac za Lokvine 2 je bio Meldin Kavaz a strijelci za Obrenovce su bili Ismet Fazlić, Muhamed Brahmi i Midho Smajlović sa po jednim postignutim golom, dok je Nihad Smriko postigao tri gola.

Pridražići – Ensar  0-2  //  Grupa B

Drugi susret dana su igrale ekipe koje u prva dva kola nisu osvajale bodove, Pridražići i Ensar. Velike rotacije unutar ekipe Ensara možda neće dovesti do uigranosti ekipe ali će zasigurno u nekom trenutku iznjedriti dobitnu kombinaciju. Susret je svojom borbenošću imao šta da ponudi a bodovi koji su bili tu za eventualnog pobjednika su motivisale obje ekipe. Ensar je znalački uspio da iskoristi dva kontra napada te da vodstvo od 0-2, koje su “ugrabili” u prvom poluvremenu, zadrži do kraja utakmice i tako uspije uzeti bodove izuzetno nezgodnoj ekipi Pridražića. Strijelac dva gola za ekipu Ensar je bio Belmin Kovač.

Gornja Gračanica – Pojske  2-2  // Grupa A

Derbi trećeg kola se igrao između Gornje Gračanice i Pojska, srazom dvije ekipe koje se međusobno vrlo dobro poznaju. U susret su obje ekipe ušle oprezno i nisu ostavljale mnogo prostora za protivnika. U prvom poluvremenu je bilo nekoliko prilika na obje strane i činilo se da će se na odmor otići neriješenim rezultatom, međutim Gornja Gračanica je znalački iskoristila svoje prilike te sa dva gola za kratko vrijeme “ošamutila” ekipu Pojska. Drugo poluvrijeme nam je ponudilo još dobrog futsala a tribine su gromoglasnim aplauzom pozdravile vraćanje Pojska rezultatski na 2-1. Želja na obje strane je bila na fantastičnom nivou a šanse su se redale jedna za drugom, ali je tek u zadnjem dijelu utakmice odbrana Gornje Gračanice ipak popustila po drugi put tako vrativši stvari na neriješen rezultat 2-2. Ovaj rezultat je ujedno i konačan rezultat a strijelci za Gornju Gračanicu su bili Armin Tutnić i Armin Dautović dok su za Pojske golove dali Almir Doglod i Kabir Babić.

Tišina – Imami  2-0 //  Grupa A

Najprijatnije iznenađenje ove sezone ekipa Imama je u trećem kolu imala težak posao protiv branioca naslova ekipe Tišine. Prije ovog susreta samo je bod dijelio ove dvije ekipe a početak utakmice je obećavao da će se to stanje promijeniti do kraja susreta. Prvi gol je postigla Tišina ali ni u kom slučaju sa lakoćom kao u nekim prethodnim utakmicama, gol je postigao Muhamed Šut a ekipa Imama je i pored primljenog gola djelovala smireno i odlučno da postignu dobar rezultat u ovom susretu. Međutim drugi gol postiže Denis Imamović za ekipu Tišine i sa rezultatom 2-0 utakmica završava svoj prvi dio. U nastavku utakmice obje ekipe su imale priliku da postignu gol međutim mreže su mirovale. Konačan rezultat od 2-0 je značio da Tišina izbija na prvo mjesto u grupi A nakon remija G. Gračanice i Pojska.

Donja Gračanica – Varošište  1-1  //  Grupa B

Jedan od susreta koji su obećavali mnoštvo golova je ponudio upravo suprotno, tvrdu i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja. Obje ekipe su pozicionirane u gornji dio tabele pa je bodovna borba usmjerena ka što boljem pozicioniranju pred final 8. Tokom prvog poluvremena mreže su mirovale ali to nije spriječilo igrače da pokažu svoj raskošni talenat u baratanju sa loptom. Već u drugom poluvremenu napadi su urodili plodom te je Donja Gračanica povela sa 1-0 golom Sedina Kobića a u kratkom vremenu Varošište, golom Elvisa Imamovića, izjednačilo na 1-1. Ostatak susreta nije mijenjao rezultat tako da su u ovom susretu ekipe podijelile bodove.

Gorica – Gornja Zenica  3-6  //  Grupa B

Završna utakmica trećeg kola se igrala između nezgodne ekipe Gorice i , u ovoj utakmici ipak blagog favorita, ekipe Gornje Zenice. Da u ovom susretu Doglod, Omerdić i ekipa neće imati lak posao Gorica je pokazala već na samom početku vodstvom od 1-0, slijedilo je brzo izjednačenje na 1-1 a zatim i prekoret na 1-2. Gorica, poznata po tome da se ne predaje tako lako, ne gubi glavu i uspijeva da izjednači na 2-2, nakon toga Gornja Zenica ponovo uspijeva da povede rezultatom 2-3 a Gorica se po drugi put vraća na 3-3. U nastavku Gornja Zenica ipak stavlja u brzinu više i sjajnim potezima prije svega Omerdića sa tri gola uzima puni plijen od Gorice koja će zasigurno da žali za propuštenim šansama. Strijelci za Goricu su bili Eldin Kaknjo i Amar Mahmić dok su za Gornju Zenicu strijelci bili Emin Omerdić i Ismet Doglod sa po dva gola i Mirza Kulačić i Alen Pivić sa po jednim postignutim golom.

Ovom utakmicom je završeno treće kolo a pogledom na tabelu možemo vidjeti da su obje grupe poprilično otvorene i da u posljednja dva kola lige za prvaka ima mjesta za premještanje u klasifikaciji. Tokom igranja ovog kola a prije svake utakmice igrači su minutom šutnje, učenjem fatihe ili drugim načinom odali počast i priznanje nedavno preminulom gradonačelniku grada Zenice rahmetli Husejinu Smajloviću. Pozivamo vas da nas nastavite pratiti na našoj web stranici www.dzematskaliga.com , zatim na društvenim mrežama www.facebook.com/dzliga www.twitter.com/dzematskaliga . Svako kolo na našem twitteru možete pratiti rezultate uživo a tokom sedmice i zanimljive vijesti iz lige. Sljedeće IV pretposljednje kolo nas očekuje za 7 dana na istom mjestu pa vas pozivamo da provedete kvalitetno vrijeme ispunjeno najkvalitetnijim futsalom u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno